Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Îndrumare și finanțare pentru liceenii vizionari prin Competiția MANIFESTO

0

Competiția MANIFESTO face legătura între liceeni și profesioniștii în managementul proiectelor printr-o platformă educațională și o serie de tutoriale video prezentate de profesioniștii ING Bank România
În perioada 12 noiembrie – 12 decembrie, competiția de proiecte MANIFESTO, parte a programului educațional Cluburile de Film Manifesto, aduce la viață idei de schimbare socială venite din partea liceenilor și profesorilor din toată țara, printr-un concurs de finanțare a proiectelor. Competiția pune la bătaie 2000 de euro pentru 3 proiecte care reușesc să găsească o soluție de impact la problemele comunităților locale (premiul I în valoare de 1000 euro și premiile II si III a câte 500 de euro).

Pentru a veni în sprijinul participanților la competiție, MANIFESTO propune o lecție non-formală de construire a unui proiect social, printr-o platformă interactivă și o serie de tutoriale video. Timp de doua saptămâni, liceenii vor lua contact cu cinci noțiuni esențiale în dezvoltarea proiectelor:   Project Management, Marketing, Leadership, Comunicare si Financiar.

 

Cele cinci tutoriale video sunt prezentate de profesioniști ING Bank România și își propun să deconstruiască fiecare domeniu și să-l aducă cât mai aproape de viața tinerilor, prin sfaturi pe înțelesul lor. Primul video este disponibil AICI. În paralel, pe platforma educațională www.manifestofilmclubs.ro/resurse, liceenii pot conversa cu autorii tuturialelor video, prin întrebări legate de proiectul pe care doresc să-l dezvolte.

Profesioniștii ING Bank România vor răspunde nelămuririlor, vor oferi sfaturi și vor contribui cu exemple extrase din experiența lor profesională. Tatiana Marin, profesionist ING Bank implicat în îndrumarea liceenilor: ”Nu cred că noțiunile de marketing, comunicare sau management de proiect sunt prea complicate pentru a fi introduse tinerilor de liceu. Pe mine m-a ajutat mereu un sfat, o părere clară și sinceră. Sper să pot la rândul meu să-i ajut pe tinerii care au idei și îndrăzneală”!

Pentru a se înscrie în concurs, tinerii trebuie să-și formeze o echipa de maximum 5 elevi și un profesor coordonator și să trimită formularul de aplicare completat până pe data de 12 decembrie. Mai multe detalii despre criteriile de jurizare, regulamentul de concurs și formularul de aplicare sunt disponibile pe www.manifestofilmclubs.ro/competitie.

Platforma sprijină tinerii care doresc să aplice la finanțările oferite în cadrul Competiției de Proiecte, ajutându-i să-și structureze ideile. Mai mult, resursele oferite prin tutoriale și sfaturi practice își propun să cultive antreprenoriatul social în școli și să impulsioneze tinerii să gândească dincolo de limite.

 

***

Competiția de Proiecte MANIFESTO este parte a programului Cluburile de Film Manifesto, inițiativă de educație non-formală a Asociației ORICUM care stimulează mintea și curajul liceenilor printr-un circuit simplu: filme documentare, dezbateri aprinse și acțiuni sociale. Ne propunem să găsim cele mai îndrăznețe idei de schimbare socială venite din partea tinerilor și să le aducem la viață. Concursul se adresează liceenilor din toată țara, însă participarea e condiționată de 3 factori importanți: o echipă de maximum 5 elevi, un profesor coordonator și o propunere isteață.

ORICUM este organizaţia non-profit ce şi-a propus să transforme felul în care industriile creative contribuie la dezvoltarea României. Misiunea noastră este aceea de a crea proiecte cu un impact şi un grad de sustenabilitate mare, destinate în principal tinerilor sub 30 de ani.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.