Închiderea proiectului „Dezvoltarea Economiei pentru o Sustenabilitate Socială”

0

Asociaţia Help Autism în parteneriat cu Fundaţia Mâna de Lucru, Liga Română pentru Sănătate Mintală, Asociaţia Naţională de Interes Public şi Asociaţia ProVita pentru Născuţi şi Nenăscuţi anunţă închiderea oficială a proiectului cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 POSDRU 173/6.1/S/148961 cu denumirea “Dezvoltarea Economiei pentru o Sustenabilitate Socială – DESS”.

Proiectul, început în decembrie 2014, şi-a atins indicatorii şi obiectivele specifice, precum și obiectivul general, acela de a facilita accesul pe piaţa muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile prin dezvoltarea cooperării între Structuri Economice Sociale, în vederea promovării şi asigurării unei societăţi incluzive şi coezive.

_DSC0255

Ajunşi aşadar, la finalul perioadei de implementare a proiectului, suntem mândri să cuantificăm, o serie dintre cele mai semnificative rezultate ale acestuia cum ar fi: înfiinţarea a 6 Structuri de Economie Socială, 44 de noi locuri de muncă nou create ce vor fi menţinute cel puţin un an după finalizarea proiectului, 29 de persoane provenind din Grupuri Vulnerabile angajate, 1130 de persoane informate cu privire la avantajele şi oportunităţile Economiei Sociale prin Campania de Informare şi Conştientizare, 600 de persoane au beneficiat de consiliere şi orientare profesională, 232 de persoane au fost instruite şi 217 persoane certificate în cadrul cursurilor de formare profesională, acreditate ANC, cu specializările TIC, Antreprenor în Economie Socială, Manager Întreprindere Socială şi Asistent Personal al Persoanelor cu Handicap Grav.

Un alt obiectiv major asumat prin proiect şi atins în implementarea acestuia este reprezentat de înfiinţarea şi dezvoltarea Reţelei pentru Economie Socială, reţea ce reuneşte deopotrivă ONG-uri, autorităţi publice şi entităţi private şi îşi propune unificarea vocilor în domeniul Economiei Sociale pentru un impact mai mare asupra legislaţiei în domeniu cât şi pentru vizibilitatea problematicii Grupurilor Vulnerabile în România.

“Domeniile noastre de activitate, ale tuturor celor 5 organizaţii implicate în proiect, sunt direct afectate de politici sociale, aşadar, simţim că implementarea acestui proiect a fost un pas înainte nu doar pentru cele peste o mie de persoane cu care am intrat în contact în derularea activităţilor din ultimul an cât şi pentru noi, ca entităţi şi ca oameni. O parte importantă a activităţii noastre este reprezentată de campaniile de conştientizare şi nediscriminare a persoanelor din grupul vulnerabil, iar acest proiect ne-a asigurat cadrul de a le oferi acestora o şansă în plus la o viaţă demnă. “ a declarat Managerul proiectului, Laura Lazăr.

Proiectul Dezvoltarea Economiei pentru o Sustenabilitate Socială (DESS), cu o valoare eligibilă a finanţării de 6,423,348.76 lei a fost implementat în perioada decembrie 2014 – decembrie 2015 în cadrul a patru regiuni de dezvoltare (Bucureşti – Ilfov, Vest, Sud-Est şi Sud – Muntenia) printr-un parteneriat format din 5 organizaţii non-guvernamentale. Proiectul a avut ca obiectiv facilitarea accesului pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile, formarea persoanelor care aparţin acestora prin oferirea unor modele de succes în domeniul economiei sociale, sprijinirea înfiinţării a 6 noi structuri generatoare de locuri de muncă, precum şi consilierea participanţilor la proiect în vederea dezvoltării carierei profesionale şi informarea acestora cu privire la economia socială şi beneficiile acesteia.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează