Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Începe Academia de Leadership și Pedagogie pentru generația a șasea de profesori susținuți de Teach for Romania

0

În perioada 1 iulie – 11 august Teach for Romania organizează Academia de Leadership și Pedagogie, un program de pregătire inițială pentru 50 de viitori profesori și învățători, din generația a șasea, unde, prin intermediul unei experiențe de învățare și predare în comunități vulnerabile, le sunt dezvoltate competențe de leadership, necesare pentru a deveni profesori lideri capabili să le ofere copiilor o educație de tip transformațional.

Timp de 6 săptămâni, aceștia vor avea parte de o experiență unică de învățare despre sine, despre educație, despre forța unei comunități. Primele 3 săptămâni de traininguri și workshopuri, oferite de 30 de traineri și coachi, printre care îi menționăm pe: Olimpia Meșa, Andy Szekely, Petruș Cindea, Ana Maria Brezniceanu, Raluca Mohanu, Constantin Lomaca, Paul Olteanu, Oana Dănilă, vor avea loc la Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din București. Iar următoarele 3 săptămâni de practică pedagogică vor avea loc în județul Buzău, în școlile gimnaziale din Mihăilești și Costești, alături de 400 de copii.

Întreaga experiență cuprinde 200 de ore de training-uri și workshop-uri, 30 de ore de reflecție și 300 de ore de predare și învățare. Viitoarele cadre didactice vor primi sprijinul a 25 de mentori, profesori și alumni ai programului, care, alături de tutorii coordonatori, vor dezvolta planuri de lecție, care să răspundă nevoilor de învățare ale copiilor. În felul acesta, viitorul profesor va fi ajutat să înțeleagă provocarile din sistemul de educație românesc pentru a putea acționa ulterior ca un model de succes pentru copii și un agent de schimbare în școală și societate.

În viziunea noastră, competențele unui profesor lider orientat pentru a produce o schimbare durabilă în educație sunt: gândirea strategică, gândirea critică, self-leadership, reziliență și eficacitate socială. Iar în academie există 3 direcții de învățare alături de care creștem împreună: autocunoaștere și dezvoltare personală, abordare strategică a predării și construirea comunității de învățare și practică.

Gheorghe Buluc, învățător din generația a cincea spune că: „Academia de Leadership și Pedagogie a fost un proces intens și transformațional. Cu ajutorul trainerilor am redescoperit drumul pe care îl alesesem de ceva timp, cel al descoperirii de sine și al înțelegerii persoanelor ce mă înconjoară. Perioada de practică a fost foarte utilă pentru mine și în aceeași măsură a fost foarte folositor să avem mentorii alături, zi de zi. M-a ajutat foarte mult feedback-ul primit după fiecare zi de predare, să văd ce pot îmbunătăți și cum pot evolua de la o zi la alta, pentru a crea o experiență plăcută atât pentru copii, cât și pentru mine. A fost o experiență unică și într-adevăr am plecat de acolo cu multă încredere în mine și pregătit de drumul ales.”

Această experiență este posibilă datorită partenerilor noștri Academia de Studii Economice din București, Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Școala Gimnazială Mihăilești și Școala Gimnazială Costești, Pepco România, care se implică activ și sunt alături de organizație în desfășurarea Academiei de Leadership și Pedagogie.

Din septembrie, cei 50 de profesori și învățători se alătură colegilor din anul al doilea de program și, cu mult entuziasm și credință în puterea educației, ei vor preda și vor inspira generații de elevi, care la rândul lor vor deveni modele pentru viitor.

Despre Teach for Romania – educație de calitate pentru toți copiii din România!

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește oameni motivați de a deveni agenți de transformare în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători, pentru copiii din medii vulnerabile. În cei doi ani de predare ca profesor sau învățător sprijinit de Teach for Romania, participanții au parte de programe de pregătire și training din partea unor profesioniști în pedagogie și leadership, dar și acces la cea mai mare comunitate globală în educație și leadership – Teach for All. La finalul celor doi ani, absolvenții programului sunt încurajați să continue schimbarea începută în școală prin inițiative cu impact în societate, de antreprenoriat, educație, politici publice și media.

În anul școlar 2018-2019, 111 învățători, profesori și alumni Teach for Romania au ajuns la peste 9000 de copii din mediile vulnerabile din 100 de școli, din București și din 17 județe: Brașov, Argeș, Dâmbovița, Vâlcea, Olt, Ilfov, Giurgiu, Vrancea, Prahova, Ialomița, Galați, Călărași, Constanța, Buzău, Iași, Suceava și Bacău.

Află poveştile profesorilor pe blog sau fii alături de noi pe Facebook și Instagram!

Contribuie și tu și fii alături de noi!

Website Academia de Leadership și Pedagogie 2019: http://teachforromania.org/academia-de-leadership-si-pedagogie-2019/.

Website organizație: http://teachforromania.org

Facebook: Teach for Romania

Instagram: @teachforromania

Despre autor

avatar

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește oameni motivați de a deveni agenți de transformare în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători, pentru copiii din medii vulnerabile. În cei doi ani de predare ca profesor sau învățător sprijinit de Teach for Romania, participanții au parte de programe de pregătire și training din partea unor profesioniști în pedagogie și leadership, dar și acces la cea mai mare comunitate globală în educație și leadership – Teach for All. La finalul celor doi ani, absolvenții programului sunt încurajați să continue schimbarea începută în școală prin inițiative cu impact în societate, de antreprenoriat, educație, politici publice și media. În momentul de față, în anul școlar 2019-2020, 135 de cadre didactice (80 de participanți în program și 55 Alumni în școli publice) care predau în 108 școli, unde lucrează cu aproximativ 10.000 de copii din 17 județe. Mai multe despre Teach for Romania găsiți aici: www.teachforromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.