Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Începe a doua săptămână a Festivalului de Film și Istorii Râșnov 2019

0

După un prim week-end în care noul spațiu dedicat exclusiv dezbaterilor, amenajat în curtea Școlii Peter Thal din Râșnov, s-a dovedit a fi neîncăpător pentru publicul panelurilor la care au participat, printre alții, ambasadorii Hans Klemm și David Saranga, rectorii Mircea Dumitru și Marilen-Gabriel Pirtea, Ion Caramitru, Moise Guran și Lucian Croitoru, a doua săptămâna a Festivalului de Film și Istorii Râșnov propune alte 15 dezbateri.

Ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble, va participa joi, 25 iulie, de la ora 17:00, la o discuție intitulată Libertate recâștigată – Libertăți pierdute? Dezbatere după 30 de ani, al cărei moderator va fi publicistul-comentator Sorin Cucerai. Atașatul militar al ambasadei SUA în România, col. Scott A. Weston, și Șeful Direcţiei Informare şi Relaţii publice a MApN, col. Constantin Spînu, vor evoca, miercuri, 24 iulie, de la ora 14:30, împlinirea a 70 de ani de la înființarea NATO.

Trei dintre cei patru country managing partners ai companiilor Big Four de consultanță, Ramona Jurubiță (KPMG), Ionuț Simion (PwC) și Alexandru Reff (Deloitte), vor participa, vineri, 26 iulie, de la ora 14:30, la dezbaterea Scurt tratat public despre digitalizare. În aceeași zi, de la ora 11:00, Dan Bucșa, economist-șef al UniCredit Bank pentru Europa de Est, și Vlad Mareș profesor asociat la Institutul European pentru Administrarea Afacerilor (INSEAD) în Fontainebleau, vor dezbate tema globalizării economice.

Vremea minunată din primul week-end a contribuit din plin la farmecul concertelor susținute de byron, Luna Amară și Alexandru Andrieș și la succesul de public al spectacolului de teatru Mens Sana in Corporatist Sanoal trupei timișorene Auăleu, ce au fost găzduite de Grădina Cetății Râșnov. Sir Vali „Blues” Răcilă și Ada Milea vor deschide luni, 23 iulie, de la ora 20:00, seria concertelor în aer liber din a doua săptămână a FFIR 2019. Vor urma Alina Ciolcă & Band (marți), trupele Orkid (miercuri), Coma (vineri) și The Mono Jacks (sâmbătă).

Competiția de film documentar a FFIR va continua, în Cinematograful „Amza Pellea”, cu 6 producții românești și 6 internaționale, cele mai multe dintre ele proiectate în prezența realizatorilor care vor răspunde întrebărilor publicului.

În seara zilei de joi, 25 iulie, actrița Oana Pellea va susține, în Grădina Cetății Râșnov, o prelegere despre libertate, eveniment urmat de cine-concertul Femeie în Lună la care vor participa criticul de cinema Irina Margareta-Nistor și grupul clujean CelloFun.

Biserica Evanghelică din Râșnov va găzdui joi, 25 iulie, de la ora 18:00, concertul De la cântul gregorian la Ewan McGregor susținut de grupul coral german Neuer Kammerchor Heidenheim, format din 75 de tineri, și de ansamblul de dans râșnovean Mugurelu.

În a doua săptămână, FFIR 2019 va prezenta 4 concerte și 3 proiecții de film și în localitățile brașovene Codlea și Crizbav.

Programul integral al FFIR 2019 este de găsit pe www.ffir.ro/ro/editia-2019/program/ și pe www.facebook.com/filmsiistoriirasnov/. Rezumatele dezbaterilor sunt prezentate pe www.ffir.ro/blog/. Biletele pentru accesul la dezbateri și la concertele din Grădina Cetății Râșnov pot fi achiziționate online, de pe site-ul Eventbook, și de la fața locului (doar numerar). Intrarea la toate proiecțiile de film, la spectacolele de teatru, la concertele din Biserica Evanghelică și la toate evenimentele din Codlea și Crizbav va fi liberă.

Festivalul de Film și Istorii Râșnov este un eveniment certificat Europe for Festivals, Festivals for Europe și Eveniment Responsabil, organizat de Primăria Râșnov, Asociația Râșnov Society și Asociația Mioritics.

FFIR are susținerea unor parteneri importanți: The German Marshall Fund, Banca Comercială Română, ETA2U, Banca Transilvania, CEC Bank, Trencadis, Medlife, RBC, Arnia, Fancurier, Qualitance, Nuclearelectrica, Fundatia Sturza, Orange, OMV Petrom, Brinel, Purcari, Nespresso, Portland, KPMG, PwC, Deloitte, Schneider, Druid, Autonom, VMS, Csiki Sör, Medoc.

Cu sprijinul financiar al: Consiliul Județean Brasov, Centrul Național al Cinematografiei, Freidrich Naumann Foundation, Universitatea de Vest din Timișoara, SNSPA, Universitatea Transilvania Brasov.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.