Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Încep înscrierile pentru Școala de Vară „Fenomenul Pitești”

0

Cea mai dinamică școală de vară dedicată istoriei recente se pregătește să își cunoască participanții la cea de-a șasea ediție.

Organizatorii Școlii de Vară „Fenomenul Pitești” (SDVFP) anunță deschiderea sesiunii de înscrieri, care se va încheia duminică, 2 iulie. Formularul de înscriere poate fi descărcat de pe site-ul www.istoriecontemporana.ro. În urma procesului de evaluare a răspunsurilor, juriul va alege 15 participanți la cursurile și evenimentele care se vor desfășura între 20-24 iulie la Pitești. Cheltuielile legate de transportul, cazarea şi masa participanţilor vor fi suportate de către organizatori.

SVFP-2017_WEB-scoala

Ca în fiecare an, și anul acesta pregătim evenimente culturale interesante ce vor completa programul Școlii de Vară, de care se vor bucura atât participanții, cât și publicul larg. Urmăriți paginile noastre de Facebook, Instagram și website-urile noastre pentru detalii și update-uri.

Școala de Vară este proiectul de suflet al Centrului de Studii în Istorie Contemporană și Memorialului Închisoarea Pitești. Participanții la edițiile trecute s-au bucurat de atmosfera caldă și prietenoasă, dar și de personalitățile culturale de excepție care le-au vorbit, de contactul cu supraviețuitorii închisorilor comuniste și de evenimentele din jurul Școlii de Vară. SDVFP este o experiență de 5 zile care se adresează atât intelectului, cât și sufletului, și are potențialul de a schimba destinele participanților.

Printre invitaţii noștri s-au numărat, de-a lungul anilor, Dan C. Mihăilescu, Sorin Lavric, Theodor Paleologu, Radu Preda, Nicolae Mărgineanu, Ioana Raluca Voicu-Arnăuţoiu, istoricii Adrian Nicolae Petcu, Liviu Pleșa, Constantin Vasilescu, Florin Müller, Silviu B. Moldovan, Germina Nagâţ, Clara Mareş, Cosmin Budeancă, George Ardeleanu, Ruxandra Cesereanu, Stelian Crăciun (Cedry2k) Andrei Fântănă (Robin and the Backstabbers), formația Vița de Vie și foştii deţinuti politici Petru Cojocaru, Demostene Andronescu, Dionisie Stoenescu, Gheorghe Plop, Vasile Jacques Iamandi şi Constantin „Tache“ Rodas.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.