ÎNCEP ÎNSCRIERILE PENTRU CEA DE-A ȘASEA EDIȚIE A GALEI PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT!

0

ECOTIC, Alucro, Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România și Hotnews.ro, sub egida Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, anunță startul în cea de-a șasea ediție a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat!

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, ajunsă în acest an la cea de-a șasea ediție, reprezintă o formă de recunoaștere și de promovare a campaniilor dedicate protecției mediului. Astfel, organizatorii premiază în fiecare an cele mai bune proiecte și exemple de bune practici destinate îmbunătățirii condițiilor de mediu în cadrul comunităților locale, precum și programele de responsabilizare socială dezvoltate de companii, instituții publice, instituții de învățământ și organizații nonguvernamentale.

Începând cu anul 2009, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat a reunit laureați atât din mediul de afaceri – Rompetrol, Vodafone România, Siemens România – din cadrul instituțiilor de învățământ, unități militare, dar și ONG-urile de mediu, ca de exemplu Let’s Do It, România și Salvați Dunărea și Delta. Orice entitate juridică din România are posibilitatea de a face parte din laureații Galei, condiția fiind aceea ca proiectul desfășurat să vizeze protecția mediului, conservarea resurselor planetei și prevenirea risipei acestora.

ecotic-edit

Ediția din acest an se desfășoară pe platforma online dedicată Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, http://www.galapremiilorpentrumediu.eu. Proiectele vor fi înscrise prin completarea formularului disponibil pe http://www.galapremiilorpentrumediu.eu/inscriere-proiect. Formularul include descrierea proiectului dedicat spre exemplu colectării selective, reciclării deșeurilor, ecologizării unor areale, conservării resurselor planetei și prevenirea risipei acestora, dar și date de contact ale organizatorilor respectivului proiect propus pentru înscrierea în Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat. Proiectele de mediu și CSR vor fi înscrise în funcție de tipologia organizatorului: companii, instituții publice, instituții de învățământ și organizații nonguvernamentale.  Înscrierile se fac în perioada 01 octombrie – 30 noiembrie 2014.

Organizatorii doresc și în acest an să evidențieze noi inițiative, proiecte și experiențe relevante în domeniul protecției mediului, conservării resurselor planetei și prevenirea risipei acestora, dezvoltate de companii, instituții de învățământ, instituții publice și organizații non-guvernamentale. Popularizarea acestor practici aduce mai aproape de fiecare dintre noi contribuția celor implicați activ la consolidarea unei atitudini responsabile față de valorile mediului în care trăim, acestea fiind exemple de urmat pe viitor.

Calendarul de desfășurare al Galei este următorul:

  • Înscrierile în concurs se vor face până pe data de 30 noiembrie2014;
  • Jurizarea proiectelor înscrise pe fiecare categorie în parte se va face în perioada 02 – 09 decembrie 2014, urmând ca în data de 11 decembrie să fie anunțați public câștigătorii celei de-a șasea ediții a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, premierea având loc în cadrul unei gale festive.

Juriul care va desemna câștigătorii acestei ediții este alcătuit din reprezentanți ai Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România, Asociației ECOTIC, Asociației Alucro, Hotnews.ro, precum și două persoane publice. Numele persoanelor care fac parte din juriu vor fi anunțate în perioada 02 – 09 decembrie 2014.

Premiile acordate câștigătorilor constau în echipamente electronice noi.

Mai multe detalii cât și regulamentul concursului îl găsiți accesând http://www.galapremiilorpentrumediu.eu,  http://www.ecotic.ro, www.alucro.ro și http://everycancounts.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 400 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 57.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 8 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii găsiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizației ECOTIC.

Despre Alucro:

Asociaţia Non Profit Alucro este singura organizaţie din România care derulează campanii de informare dedicate colectării şi reciclării dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului că din 2011 Alucro reprezinta în România programul internaţional Every Can Counts – o platformă europeană răspândită în mari ţări precum UK, Irlanda, Franţa, Austria – , desfăşoară ample activităţi de informare şi educare la nivel naţional, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborând astfel cu autorităţile statului, companiile de profil (societăţi de salubritate, centre de colectare), diverse societăţi comerciale, ONG-uri şi instituţii de învăţământ dar şi printr-un dialog direct cu cetăţenii în cadrul evenimentelor publice. Mai multe detalii găsiţi pe www.alucro.ro si www.everycancounts.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.