Încep înscrierile la Gala Premiilor Participării Publice, ediția din 2015!

0

Căutăm noi povești de succes de participare publică!

Pentru a intra în competiție, completează formularul până la data de 30 ianuarie 2015.

Poți scrie despre povestea ta sau poți nominaliza pe cineva care crezi că merită!

Cu fiecare ediție a Galei Premiilor Participării Publice (G3P) spunem că această gală demonstrează în primul rând că “se poate”. Se poate ca oamenii obișnuiți să ajungă la masa la care se iau deciziile.

Gala Premiilor Participării Publice demonstrează că poți să ai un cuvânt de spus în deciziile care te privesc! Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe premiază la G3P cetățeni, organizații și autorități publice care demonstrează prin exemplul propriu că prin participare publică putem produce schimbări durabile pentru România – o țară în care cetățenii sunt interesați de ce se întâmplă în jurul lor, cer socoteală autorităților publice pentru decizii care îi privesc direct, iar autoritățile sunt deschise spre o comunicare reală cu cetățenii.

cere

Doar două dintre poveștile premiate la Gala din 2014: Lenuța Zamfirescu a fost premiată pentru că a reușit să convingă autoritățile locale să dezvolte rețeaua de canalizare și să asfalteze drumurile și trotuarele din Bereasca (jud. Prahova) și Asociația Victoria Art pentru că a convins Primăria și Consiliul Local să susțină „Festivalul de Film Victoria”, prin care au revitalizat viața culturală și spiritul comunitar în orașul Victoria (jud Brașov).

Știm că sunt din ce în ce mai multe exemple de organizații și cetățeni care au spus “nu“ resemnării. Știm că există instituții publice care își ascultă cetățenii când iau decizii. Dar trebuie să afle cât mai multă lume de ele! Completează formularul ca povestea să ajungă mai departe!

Patru lucruri noi la ediția din 2015:

Poți nominaliza pe cineva! Dacă știi pe cineva despre care te-a inspirat, completează formularul!
Există o secțiune de concurs pentru jurnaliști! Cetățenii și organizațiile sunt invitați să nominalizeze jurnaliști care au promovat povești de participare publică și au contribuit astfel la succesul cetățenilor sau organizațiilor în intervenții în decizia publică.

Dacă te numeri printre cetățenii sau organizațiile care înscriu povestea de participare publică la Gală, poți nominaliza un jurnalist direct în formularul cu care te inscrii. Dacă vrei să nominalizezi un jurnalist sau ești jurnalist și vrei să te inscrii în concurs, te rugăm să completezi formularul dedicat.

Toți premianții participă la un curs de storytelling. Storytelling te învață să spui povestea ta. Cum spunem și scriem povești din comunitate? Cum am putea să inspirăm și să atragem alte persoane alături de noi? Le vom afla de la jurnaliștii de la Decât o Revistă.
Trei câștigători vor participa la o vizită de studiu în Islanda pentru a explora modele de acțiune civică dezvoltate de Citizens Foundation într-o țară care a delegat scrierea constituției către un grup de cetățeni.

Mai multe despre primele cinci ediții ale Galei Premiilor Participării Publice și despre câștigători găsiți pe site-ul G3P.

Pentru a intra în competiție, completează formularul până la data de 30 ianuarie 2015 și trimite-l pe e-mail la depozite@ce-re.ro, pe fax la 031 10 50 756 sau prin poștă la adresa str. Sublocotenent Zaharia nr.22, sector 1, București. Pentru informații suplimentare: e-mail: depozite@ce-re.ro, telefon 031 1050 755, persoană de contact Sinziana Dobre.

Poveștile despre implicare trebuie auzite!
Ediţia a VI-a a Galei Premiilor Participării Publice este realizată în parteneriat cu Decât o Revistă și Citizens Foundation (Islanda).
Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.