Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Încep înscrierile la Concursul Național ecOprovocarea Junior – ediția 2020-2021

0

Începând de astăzi, 2 noiembrie 2020, elevii și profesorii din școlile primare și gimnaziale din întreaga țară se pot înscrie să participe la Concursul Național ecOprovocarea Junior, un proiect extracurricular, cu elemente de educație non-formală, organizat de Asociația ViitorPlus. Locurile sunt limitate, doar 100 de școli pot participa la acest concurs de reciclare și conștientizare pe tematica reciclării. Premiile totale: 20.000 de lei.

Activitățile principale constau în participarea elevilor la sesiuni educaționale non-formale despre reciclare, predate de către învățători, profesori și în colectarea efectivă de materiale reciclabile prin crearea unul sistem funcțional de colectare separată la nivelul școlii.

Cum se înscriu școlile și ce trebuie să facă în concurs?

Școlile primare sau gimnaziale se pot înscriere completând formularul din acest link: https://www.ecoprovocarea.ro/inscriere-junior/ . Locurile disponibile se ocupă după ce școala s-a înscris și 50% din elevii școlii au participat la sesiuni de conștientizare pe tematica reciclării, create și puse la dispoziție, gratuit, de ViitorPlus.


Școlile validate vor organiza acțiuni de colectare separată conform regulamentului de concurs https://www.ecoprovocarea.ro/regulament-concurs-junior/), respectând regulile impuse de evoluția situației pandemice, și vor raporta către organizator progresul cantităților reciclate. Pe lângă partea practică, toate cadrele didactice din școală vor putea susține în continuare, la clasă sau online, sesiunile de conștientizare, pe tematica reciclării.


În anul școlar 2020-2021, continuă participarea și școlile înscrise în concurs în anul școlar 2019-2020, care, din cauza contextului pandemic un au putut realiza activitățile specifice.

Competiția se încheie la data de 30 mai 2021, urmând procesul de desemnare a câștigătorilor.

Care sunt premiile?

Școlile intra într-o nouă comunitate a juniorilor responsabili și pasionați de mediu și se luptă pentru un loc în clasamentul final, care le oferă premii consistente, în valoare totală de 20.000 de lei:

  • Premiul cel mare: 10.000 lei pentru școala care realizează cele mai multe activități (cuantificate prin puncte), bani pentru dotarea școlii cu echipamente și materiale IT.

  • 3 premii de 3.000 de lei fiecare pentru profesorii coordonatori ai școlilor aflate pe locurile I, II și III, în clasamentul final (o persoană/ școală).

  • O mențiune, în valoare de 1.000 de lei, pentru coordonatorul școlii aflate pe locul IV, în clasamentul final.

Toți coordonatorii vor primi adeverințe și diplome de participare.

ViitorPlusasociația pentru dezvoltare durabilă este o organizație non-profit, cu o experiență de 14 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele proiecte derulate sunt: Atelierul de Pânză, RECICLETA, Adoptă un copac!, Harta Reciclării, ecOprovocarea, BirouEco, Bigăr – amenajarea eco-turistică, Regenesys. Viziunea ViitorPlus: „Redescoperim împreună legătura cu natura și investim în ceea ce lasăm în urma noastră”. Pentru mai multe informații, vizitați pagina web: www.viitorplus.ro.

Pentru mai multe resurse de informatii si imagini, accesati:

site-ul programului ecOprovocarea: www.ecoprovocarea.ro, sectiunea Junior.

facebook: https://www.facebook.com/ecOprovocarea si urmareste #junior

instagram: https://www.instagram.com/ecoprovocarea/, urmarind #junior

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.