Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Încep înscrierile la concursul Can Art&Design Festival

0

Începe o nouă ediţie a concursului Can Art&Design Festival. Asociaţia Alucro – EveryCanCounts România, în parteneriat cu Facultatea de Arte Decorative şi Design, din cadrul UNARTE, sub egida Primăriei Municipiului Bucureşti, dau startul celei de-a doua ediţii a concursului naţional dedicat pasionaţilor de creaţie, design şi, nu în ultimul rând, protejarea mediului prin refolosirea dozelor.

Conceptul Can Art&Design Festival a luat naştere anul trecut, prin îmbinarea necesităţii de a contribui la protejarea mediului, cu pasiunea pentru arta refolosirii dozelor din aluminiu şi altor materiale reciclabile. Concursul Can Design Festival este acum deschis celei de-a doua ediţii, iar în perioada 21 septembrie – 31octombrie 2015, pe platforma www.candesignfestival.ro sunt aşteptate formularele de înscriere în competiţie, la secţiunea Înregistrare.
JDZCanbag

Noutatea acestei ediţii o reprezintă lansarea mai multor categorii şi teme de concurs, care să atragă participarea uni public divers, dar care are în comun acelaşi lucru: interesul pentru design şi protejarea mediului. Odata cu acestea se va schimba şi denumirea concursului în Can Art&Design Festival. Primul aspect inovator al concursului îl reprezintă lansarea categoriei „Can Bag Design” care presupune crearea unui design de sacoşă care să ilustreze sloganul „colectare, reciclare, protejare”. Prin această categorie organizatorii doresc să îi determine pe participanţi să reflecteze asupra importanţei reciclării.

În acelaşi spirit al reciclării, Asociaţia Alucro – EveryCanCounts Romania şi Facultatea de Arte Decorative şi Design din cadrul UNARTE propun o categorie special destinată studenţilor la facultăţile de profil. Pentru această categorie organizatorii propun proiectarea şi construcţia unui sistem de reciclare sau refolosire a dozelor din aluminiu. Obiectivul acestui sistem este să ajute utilizatorii individuali să producă mai puţine deşeuri şi să le refolosească pe cele deja produse.

A doua ediţie a concursului Can Design Festival păstrează şi categoriile prin care a debutat în anul 2014. Prin tema „Can City” sau un oraş din doze de aluminiu participanţii sunt invitaţi să să realizeze lucrări care să redea un obiect sau un loc pe care îl consideră a fi reprezentativ pentru mediul urban. Cei care doresc să creeze o lucrare pentru această temă se pot înscrie în una dintre cele doua categorii dedicate, respectiv Hand-made Copii (elevi clasele I-XII) sau Hand-made Adulţi.

Membrii juriului, compus din reprezentaţi ai organizatorilor, parteneri ai evenimentului, specialişti în domeniu şi jurnalişti, vor aprecia lucrările înscrise în cele trei categorii, în funcţie de originalitate, încadrarea în tema fiecărei categorii şi respectarea cerinţelor din regulamentul disponibil pe site-ul proiectului. În plus, lucrarea cea mai apreciată de public va fi recompensată printr-un premiu de popularitate, care va fi acordat în funcţie de numărul de voturi pe care fotografia lucrării le va primi pe pagina de Facebook a concursului, în perioada 15-30 noiembrie a.c.. Gala de premiere va avea loc in luna decembrie, în cadrul căreia vor fi prezentate şi lucrarile care au fost selectate în vederea realizării unei expoziţii permamente, în cadrul unui spaţiu dedicat acestui concurs, pus la dispoziţie de Primariă Generala a Capitalei.

Pe site-ul www.candesignfestival.ro găsiţi calendarul concursului, regulamentul şi alte informaţii utile.
Concursul Can Design Festival a fost lansat în anul 2014, la iniţiativa Asociaţiei Alucro, care desfăşoară în România programul de colectare selectivă a dozelor din aluminiu, EveryCanCounts (www.everycancounts.ro). Lucrările înscrise în prima ediţie a concurslui sunt disponibile aici: www.facebook.com/CanDesignFestival.
Organizator: Asociaţia Alucro – EveryCanCounts România.

Parteneri: IBM România, Facultatea de Arte Decorative şi Design, UNARTE, Primăria Municipiului Bucureşti.
Parteneri media: StiriONG.ro, Wundercraft, România Pozitivă, IQool, Designist, Bucureşteni.ro, Gratuitor, Revista Căminul, Revista Casa Mea,Teen Press.

Despre Every Can Counts Romania: Asociaţia Non Profit Alucro este singura organizaţie din România care derulează campanii de informare dedicate colectării şi reciclării dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului că din 2011 Alucro reprezintă în România programul internaţional Every Can Counts – o platformă europeană răspândită în mari ţări precum UK, Irlanda, Franţa, Austria – desfăşoară ample activităţi de informare şi educare la nivel naţional, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborând astfel cu autorităţile Statului, companiile de profil (societăţi de salubritate, centre de colectare), diverse societăţi comerciale, ONG-uri şi instituţii de învăţământ dar şi printr-un dialog direct cu cetăţenii în cadrul evenimentelor publice.

Mai multe detalii găsiţi pe www.alucro.ro si www.everycancounts.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.