Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Încep înscrierile în anul II la Școala Ecoterrienilor

0

Din 11 septembrie 2017, ECOTIC invită școlile într-un nou parcurs național de conștientizare și colectare a electricelor si bateriilor uzate.

În data de 11 septembrie 2017, Organizația ECOTIC și ECOTIC BAT cu sprijinul Ministerului Mediului dau startul înscrierilor în cea de-a doua ediție a campaniei de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamentele electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA), dedicată școlilor din România. „Școala Ecoterrienilor” își propune să ducă în școli mesajul nevoii de a proteja mediul înconjurător, prin participarea activă la colectarea deșeurilor.

1

Campania „Școala Ecoterrienilor” are mai multe etape și două tipuri de activități implicate. În perioada 11 septembrie – 13 octombrie 2017, școlile din România sunt invitate să se înregistreze în campanie, urmând să primească un set de materiale de eco-informare și educație. Școlile vor putea să desfășoare activități de colectare DEEE și DBA, iar copiii vor fi încurajați să se înscrie într-un concurs de materiale video originale, realizate chiar de ei, individual sau în echipă, prin care să demonstreze comportamente responsabile față de mediul înconjurător.

Ambele tipuri de activități vor fi monitorizate și premiate, în funcție fie de cantitatea colectată de deșeuri, fie de punctajul obținut în urma jurizării filmulețelor înscrise în competiție.

Activitățile se vor desfășura din momentul primirii seturilor de materiale, până pe 15 mai 2017. Colectarea deșeurilor rezultate (DEEE și DBA) se va face în perioada 15-30 mai 2017, iar jurizarea și premierea se vor face până la finalul anului școlar, în iunie 2018.

„Anul trecut, 200 de școli s-au înscris în campania noastră. Ne-am uitat la tipurile de activități realizate și ne-am dat seama că e important să le propunem elevilor activități atrăgătoare pentru ei. Vrem să punem tehnologia la treabă într-o manieră incitantă, așa că, în acest an, le propunem celor mici un concurs eco de video-blogging, prin care să ne arate cum pot fi ei Ecoterrieni pentru o zi. Ca urmare, copiii vor documenta video felul în care consideră ei ca e necesar să protejaze mediul.” Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

Pentru mai multe detalii referitoare la modalitatea de înscriere și regulamentul accesați www.ecotic.ro .

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 100.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.