Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Încă un premiu de excelenţă pentru musicalul „West Side Story”

0

Premiul de Excelenţă al Galei vedetelor – VedeTeatru 2016 de la Buzău a fost decernat la finalul săptămânii trecute coregrafului şi regizorului Răzvan Mazilu şi trupei spectacolului „West Side Story” – „pentru susţinerea şi promovarea spectacolului muzical”.

WSS la Buzau 2
Evenimentul „West Side Story: un spectacol-conferinţă” a fost susţinut la Teatrul „George Ciprian” în data de 30 mai 2016 şi a făcut parte din secţiunea oficială a Galei VedeTeatru de la Buzău (28 mai – 4 iunie), ediţie desfăşurată sub semnul Muzicii. Alături de artistul Răzvan Mazilu, a participat şi o parte din actorii distribuţiei originale – Lucian Ionescu, Aylin Cadîr, Alexandra Duşa, Anca Florescu, Alina Petrică, Ana Bianca Popescu, Ioana Repciuc şi Daniela Tocari.

Frumoasa poveste muzicală a impresionat deopotrivă publicul şi juriul de specialitate format din: Doina Papp – critic de teatru, Gabriela Popescu – actriţă şi Vlad Cristache – regizor.

„West Side Story” este o producţie a Festivalului Naţional de Teatru 2014 şi UNITER, susţinut de BRD – Groupe Société Générale şi Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti. Proiectul s-a născut dintr-o idee a directorului artistic al FNT, criticul Marina Constantinescu şi s-a coagulat în jurul unui workshop cu tema MUSICALUL, condus de coregraful şi regizorul Răzvan Mazilu, asistat de artiştii Judith State şi Adrian George Popescu. Scopul a fost de a atrage atenţia publicului, a oamenilor de teatru asupra tinerei generaţii de actori totali (actori care se exprimă pe scenă plenar, prin actorie, muzică şi dans). A fost organizată o audiţie naţională şi aleşi 23 de tineri actori, absolvenţi ai facultăţilor de teatru din Bucureşti, Cluj şi Iaşi. Excelenta colaborare între artişti şi puternicul impact avut asupra publicului au determinat coagularea acestei producţii într-un adevărat „Manifest al unei generaţii”.

Musicalul West Side Story de Leonard Bernstein a avut premiera în octombrie 2014, pe scena Teatrului Odeon din Bucureşti, bucurându-se de participarea extraordinară a Orchestrei Naţionale de Tineret condusă de maestrul Gabriel Bebeşelea.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.