Inca 500 de calculatoare vor fi donate in in a doua etapa Assoclic 2015!

0

Ateliere Fără Frontiere anunța pe 16 noiembrie startul unei noi runde de înscrieri în programul național de donații de calculatoare Assoclic.

Assoclic-Ateliere-Fara-Frontiere-390x292
Pentru cele 500 de calculatoare recondiționate, complete, disponibile în aceasta etapa, pot candida organizații non-guvernamentale (asociații, fundații, federații), școli, licee, instituții de învățământ acreditate (facultăți/universități), grădinițe, muzee de stat, biblioteci de stat și instituții sociale, care prezintă un proiect într-unul din domeniile eligibile:
educaţie prin acces la IT&C

integrare/ reintegrare socială care stimulează autonomia persoanelor asistate prin acces la IT&C
formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizează un impact social în comunitate.
Regulamentul complet si formularul de candidatura sunt disponibile pe www.assoclic.ro
Termenul limită pentru înscrierea proiectelor este 21 decembrie 2015.

Calendarul ASSOCLIC 2015 – Etapa II:
Lansarea apelului la propuneri de proiecte – 16 noiembrie
Termenul limită de depunere a proiectelor – 21 decembrie
Afișarea rezultatelor preselecției – 23 decembrie
Jurizarea proiectelor rămase în competiție – ianuarie 2015
Afișarea rezultatelor finale – 29 ianuarie 2015

Din 2008 și până în prezent, 1167 de proiecte au fost dotate cu un total de 5873 de calculatoare prin intermediul programului Assoclic, ajutând astfel la alfabetizarea digitală, formarea și educarea a peste 178.000 de beneficiari.

Assoclic 2015 – Etapa II este organizat de asociația Ateliere Fără Frontiere, cu sprijinul financiar al BRD-Groupe Société Générale, Kaufland România și ENGIE România.
DHL, ECOTIC, Romcarton, CD Press, Techsoup România, România Pozitivă și Știri ONG sprijina operational programul Assoclic.

Despre Ateliere Fara Frontiere:
Ateliere Fără Frontiere este o asociație română creată în 2008, întreprindere socială având că scop inserția socială și profesională a persoanelor aflate în mare dificultate. Cele 3 misiuni ale asociației sunt: luptă împotriva excluziunii, protejarea mediului, și solidaritate cu proiecte de educație și de dezvoltare locală.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.