Inca 500 de calculatoare vor fi donate in in a doua etapa Assoclic 2015!

0

Ateliere Fără Frontiere anunța pe 16 noiembrie startul unei noi runde de înscrieri în programul național de donații de calculatoare Assoclic.

Assoclic-Ateliere-Fara-Frontiere-390x292
Pentru cele 500 de calculatoare recondiționate, complete, disponibile în aceasta etapa, pot candida organizații non-guvernamentale (asociații, fundații, federații), școli, licee, instituții de învățământ acreditate (facultăți/universități), grădinițe, muzee de stat, biblioteci de stat și instituții sociale, care prezintă un proiect într-unul din domeniile eligibile:
educaţie prin acces la IT&C

integrare/ reintegrare socială care stimulează autonomia persoanelor asistate prin acces la IT&C
formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizează un impact social în comunitate.
Regulamentul complet si formularul de candidatura sunt disponibile pe www.assoclic.ro
Termenul limită pentru înscrierea proiectelor este 21 decembrie 2015.

Calendarul ASSOCLIC 2015 – Etapa II:
Lansarea apelului la propuneri de proiecte – 16 noiembrie
Termenul limită de depunere a proiectelor – 21 decembrie
Afișarea rezultatelor preselecției – 23 decembrie
Jurizarea proiectelor rămase în competiție – ianuarie 2015
Afișarea rezultatelor finale – 29 ianuarie 2015

Din 2008 și până în prezent, 1167 de proiecte au fost dotate cu un total de 5873 de calculatoare prin intermediul programului Assoclic, ajutând astfel la alfabetizarea digitală, formarea și educarea a peste 178.000 de beneficiari.

Assoclic 2015 – Etapa II este organizat de asociația Ateliere Fără Frontiere, cu sprijinul financiar al BRD-Groupe Société Générale, Kaufland România și ENGIE România.
DHL, ECOTIC, Romcarton, CD Press, Techsoup România, România Pozitivă și Știri ONG sprijina operational programul Assoclic.

Despre Ateliere Fara Frontiere:
Ateliere Fără Frontiere este o asociație română creată în 2008, întreprindere socială având că scop inserția socială și profesională a persoanelor aflate în mare dificultate. Cele 3 misiuni ale asociației sunt: luptă împotriva excluziunii, protejarea mediului, și solidaritate cu proiecte de educație și de dezvoltare locală.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează