Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Încă 4 zile în care şcoli şi ONG-uri se pot înscrie pentru a câştiga 400 de calculatoare donate de companiile Enel din România și Ateliere Fără Frontiere

0

Şcoli, licee, grădinițe și asociații care sprijină educația în comunitățile defavorizate din județele: Arad, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Ialomița, Ilfov, Giurgiu, Hunedoara, Timiș, Tulcea, București mai au la dispoziţie 4 zile pentru a se înscrie în proiectul „Toată lumea intră în jocul educației IT”.

În cadrul proiectului, 400 de calculatoare vor ajunge către tinerii din zone defavorizate, cu ajutorul Asociației Ateliere Fără Frontiere şi al companiilor grupului Enel în România.

Participanţii mai au la dispoziţie 4 zile pentru înscrierea online în cadrul proiectului, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe platforma www.educlick.ro, până la data de 09.10.2017.

Orice copil merită să descopere și să învețe. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, sa le asigurăm unelte care să le stimuleze curiozitatea înnăscută și să îi pună în valoare.

Azi, calculatorul este o unealtă indispensabilă în procesul educațional, cu atât mai mult cu cât majoritatea covârșitoare a joburilor de mâine vor necesita abilități digitale. Este atunci cu atât mai important ca tinerii din comunități defavorizate să beneficieze de sanse egale și de aceleași posibilități de a învăța prin mijloace moderne și de calitate.

Proiectul « Toată lumea intră în jocul educației IT » organizat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere și susținut de către companiile Enel în România vine în sprijinul structurilor din comunitățile defavorizate din regiunile Banat, Dobrogea și Muntenia-Sud, care au nevoie de calculatoare pentru a desfășura proiecte de educație dedicate copiilor și tinerilor, dar nu dispun de mijloacele necesare achiziționării lor.

Calculatoarele au fost colectate din cadrul companiilor Enel de către echipa Ateliere Fără Frontiere și recondiționate la atelierul de inserție socio-profesională din București de către persoane aflate în dificultate. Ele au căpătat astfel o noua viață și acum beneficiază de garanție și software-ul necesar unei bune funcționări.

Cele 400 de echipamente pot fi câștigate prin completarea formularului online disponibil pe site-ul www.educlick.ro. Termenul limită pentru  înregistrare este 9 octombrie 2017, iar Regulamentul de participare poate fi consultat aici: www.educlick.ro/regulament.

Sunt eligibile organizațiile nonguvernamentale (asociații, fundații, federații), instituțiile de învățământ de stat (școli, licee, grădinițe, facultăți), muzeele și bibliotecile de stat, precum și instituțiile publice sociale, cu mențiunea că sunt vizate cu precădere comunitățile defavorizate, rurale sau izolate.

După finalizarea înscrierilor, un juriu format din reprezentanți Enel și experți externi va puncta fiecare proiect în baza unei grile și va decide alocarea echipamentelor în funcție de nevoile identificate.

Proiectul « Toată lumea intră în jocul educației IT » face parte din programul național de solidaritate digitala Educlick. Din 2009, Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi au donat prin acest program 10.000 de calculatoare către 2.000 instituții de învățământ și organizații nonprofit. Astfel, 300.000 de copii și tineri defavorizați au primit o nouă șansă de a se integra mai ușor, de a avea acces la informație  și de a-și dezvolta abilitățile digitale.

Pentru că fiecare copil are dreptul la o educație de calitate!

Despre Ateliere Fără Frontiere:

Ateliere Fără Frontiere este un ONG care a creat 3 întreprinderi sociale  având ca scop inserția socială și profesională a persoanelor aflate în mare dificultate. Cele 3 misiuni ale asociației sunt: lupta împotriva excluziunii, protejarea mediului și solidaritatea.  Mai multe informații pe www.atelierefarafrontiere.ro

Despre Enel:

Enel este o companie energetică multinațională, jucând un rol important pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe patru continente și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 83 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Enel este cea mai mare companie integrată de utilități din Europa după capitalizarea de piață și una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat.

Prezent pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are peste 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt importanți furnizori de energie în România, având în ofertă atât energie electrică și gaze natural, cât şi servicii cu valoare adăugată (precum servicii de asistenţă, produse de iluminat, etc).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.