Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În plină criză mondială, un ONG din România le învață pe eleve abilități pentru lucrul de acasă

0

Adfaber, organizație non-profit din România, le învață gratuit pe elevele de gimnaziu și liceu, abilități atât de importante în situații cum este cea în care se află acum lumea.

Elevele de gimnaziu și liceu învață gratuit să programeze, să facă un business plan sau un plan de marketing, în cadrul programului de educație IT și antreprenoriat Technovation Girls, care se desfășoară la nivel mondial.

Cel mai important însă, este că ele învață să lucreze online, virtual, în echipă cu alte 3-5 fete care pot fi în orașul lor, dar în același timp, pot fi oriunde în țară.

Abilitățile pe care elevele le învață, le oferă oportunitatea de a lucra din România pentru orice companie, oriunde în lume.

Ele au șansa să realizeze un proiect ce rezolvă o problemă din societate, fiind coordonate atât de mentori din România, specialiști în cadrul unor companii de renume, dar și de mentori internaționali.

Totodată programul pregătește viitoarea generație de angajați, pentru situații similare cu cea de astăzi, unde companiile sunt nevoite să adapteze stilul de lucru și programul angajaților unor situații de criză, cum este cea generată de Coronavirus (COVID-19).

Programul Technovation Girls este organizat de 3 ani în Romania, iar anul acesta este mai important că oricând.

“Vedem cu toții cum în astfel de situații totul este blocat. Vedem companii care nu stiu să gestioneze lucrul de acasă, angajați care confundă lucratul de acasă cu o mică vacanță, și cel mai important, vedem inexistența unui proiect simplu de educație care să îi ajute pe elevi să își continue cursurile de acasă, deși există nenumărate platforme gratuite prin care ei să poată face asta tot timpul, nu doar în situații de criză precum cea generată de Coronavirus (COVID-19)”, a declarat Alin Chiriac coordonatorul programului Technovation Girls în România.

Technovation Girls arată că se poate să înveți programare, să dobândești abilitățile necesare unui antreprenor, în cadrul unui program care se desfășoară online în toată țara.

Elevele se mai pot înscrie în programul Technovation Girls până pe 16 Martie, iar cea mai bună echipă are șansa să se califice în finala modiala și să câștige un premiu în valoare de 15.000 $.

Mai multe detalii despre program: adfaber.org/technovation (https://adfaber.org/technovation/)

Iată cum a fost la ediția de anul trecut: https://youtu.be/Ly2n69VwNEo

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.