Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În luna noiembrie CARAVANA Teatrul Ion Creangă pornește din nou la drum

0

Teatrul Ion Creangă dă start celei de-a doua ediții a proiectului Caravana TIC, o inițiativă dedicată copiilor din mediul rural, cu precădere celor care provin din familii cu posibilități financiare reduse. Inițiat în 2015, proiectul își propune să faciliteze accesul copiilor la cultură, asigurându-le acestora participarea la un program variat de spectacole și activități educaționale, susținute de Teatrul Ion Creangă și instituțiile culturale partenere.

Afis Caravana TIC 50x70

Afis Caravana TIC 50×70

Organizată cu sprijinul Kaufland România, cea de-a doua ediție a Caravanei TIC se desfășoară în perioada noiembrie 2016 – mai 2017 și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani. Aproximativ 800 de copii din județele Ilfov, Giurgiu și Ialomița, însoțiți de părinți sau cadre didactice, vor beneficia de transport și acces gratuit la activitățile din cadrul proiectului.

 

Programul include spectacole din repertoriul Teatrului Ion Creangă („Cartea Junglei”, „Spaima zmeilor”, „Crăiasa zăpezii” sau „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”), urmate de discuții cu actorii, ateliere de introducere în artele și meseriile spectacolului, dar și tururi ghidate ale Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, partener al proiectului.

Primele caravane sunt programate pe data de 16 și 17 noiembrie, cu participarea a 80 de copii, elevi la Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Adunații-Copăceni, județul Giurgiu. După încheierea programului, micuții participanți vor avea parte de o surpriză pregătită alături de Kaufland România și Editura PandoraM, imprint pentru copii al Grupului Editorial Trei.

Mai multe informații despre Caravana TIC sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

 

Caravana TIC 2016/2017 | Organizator: Teatrul Ion Creangă – instituție publică de cultură finanțată de Consiliul General al Municipiului București | Sponsor: Kaufland România | Parteneri: Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Editura PandoraM | Parteneri media: Blitz TV, Agerpres, Itsy Bitsy, RFI România, Radio România Cultural, București FM, Radio Clasic, Business Review, Șapte Seri, SmartWoman, Revista Parents, ArtLine.ro, Iqool, Copilul.ro, GoKid, 9vremparinti, MelcCodobelc, MacMacKids, Timpul Cireșelor | Monitorizare media: mediaTRUST.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.