Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În Geoparc, educaţia, cultura şi tradiţiile se reunesc în Festivalul Dinozaurilor

0

În acest week-end, în perioada 24 – 26 iulie 2015, în Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului se desfăşoară Festivalul Dinozaurilor.

Programul evenimentelor este următorul:

Vineri 24 iulie 2015

ora 10.00 – Ateliere de creaţie pentru copii, în Parcul Copiilor din oraşul Haţeg;
ora 19.00 – „Umor … cu linguriţa”, seară de teatru susţinută de trupa Anonimii Comedianţi din Bucureşti, la Căminul Cultural din localitatea Sîntămăria Orlea.

Sâmbătă 25 iulie 2015

ora 19.30 – „O seară între prieteni”, concert de muzică folk susţinut de Dana Florian, Nicu Zotta, Felicia Popescu, Florin Camen, Dan şi Teo Manciulea, la Cetatea Mălăieşti, comuna Sălaşu de Sus.

Duminică 26 iulie 2015

ora 17.00 – Ateliere de creaţie pentru copii şi concert de muzică populară susţinut de Daniela Tarnauceanu şi ansamblul folcloric Ziene Sânziene al Liceului Tehnologic „Ovid Densuşianu” Călan, îndrumat de dna. Vioaleta Deminescu Jurca, la Căminul Cultural din localitatea Sînpetru, comuna Sîntămăria Orlea.

Intrarea este liberă la toate evenimentele.

Festivalul este organizat în baza unui parteneriat între Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului – Universitatea din Bucureşti şi Asociaţia Geomedia, Asociaţia Centrul de Resurse pentru Acţiune Locală, Asociaţia Femeilor din Sîntămăria Orlea, Asociaţia Drag de Haţeg.
Parteneri ai festivalului: Primăria oraşului Haţeg, Primăria comunei Sîntămăria Orlea, Primăria comunei Sălaşu de Sus, GeoEcoMar şi Asociaţia Geod.
Sponsori ai festivalului: Adaconi, Real Master Events, Pensiunea Adriana din localitatea Sălaşu de Jos.

afis festival

Geoparcul Dinozaurilor este un parc natural ce cuprinde întreaga Țară a Hațegului și care protejază și valorifică natura și cultura acestui spațiu. Geoparcul a fost declarat arie protejată de interes național în 2004. Din anul 2005 geoparcul a fost acceptat în Rețeaua Europeană a Geoparcurilor și în Rețeaua Globală (sub egida UNESCO) a Geoparcurilor. Din anul 2007 are în interiorul său două zone denumite „Situl Strei-Hațeg” și „Culoarul Rusca Montană – Țarcu – Retezat”, ca situri NATURA 2000, în vederea conservării habitatelor naturale și a speciilor de plante și animale sălbatice de interes comunitar. Geoparcul are un statut special datorită gradului ridicat de locuire care implică o preocupare deosebită pentru dezvoltarea locală. Această arie protejată cuprinde elemente de interes geologic deosebit alături de elemente de interes biologic, arheologic, istoric și cultural. Factorul cheie care personalizează acest teritoriu este reprezentat de siturile cu resturi de fosile de dinozauri de vârstă Cretacic Superior. Dinozaurii pitici din Depresiunea Hațeg sunt unici în lume, importanța științifică și atractivitatea lor fiind sporită prin descoperirile de fosile, cuiburi cu ouă și embrioni de dinozauri, ale unor mamifere contemporane dinozaurilor și a unei reptile zburătoare (Hatzegopteryx), din grupul pterosaurilor. Administrarea geoparcului este realizată de Universitatea din Bucureşti.

Pentru informații privind Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului accesați: www.hateggeoparc.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.