În Geoparc, educaţia, cultura şi tradiţiile se reunesc în Festivalul Dinozaurilor

0

În acest week-end, în perioada 24 – 26 iulie 2015, în Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului se desfăşoară Festivalul Dinozaurilor.

Programul evenimentelor este următorul:

Vineri 24 iulie 2015

ora 10.00 – Ateliere de creaţie pentru copii, în Parcul Copiilor din oraşul Haţeg;
ora 19.00 – „Umor … cu linguriţa”, seară de teatru susţinută de trupa Anonimii Comedianţi din Bucureşti, la Căminul Cultural din localitatea Sîntămăria Orlea.

Sâmbătă 25 iulie 2015

ora 19.30 – „O seară între prieteni”, concert de muzică folk susţinut de Dana Florian, Nicu Zotta, Felicia Popescu, Florin Camen, Dan şi Teo Manciulea, la Cetatea Mălăieşti, comuna Sălaşu de Sus.

Duminică 26 iulie 2015

ora 17.00 – Ateliere de creaţie pentru copii şi concert de muzică populară susţinut de Daniela Tarnauceanu şi ansamblul folcloric Ziene Sânziene al Liceului Tehnologic „Ovid Densuşianu” Călan, îndrumat de dna. Vioaleta Deminescu Jurca, la Căminul Cultural din localitatea Sînpetru, comuna Sîntămăria Orlea.

Intrarea este liberă la toate evenimentele.

Festivalul este organizat în baza unui parteneriat între Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului – Universitatea din Bucureşti şi Asociaţia Geomedia, Asociaţia Centrul de Resurse pentru Acţiune Locală, Asociaţia Femeilor din Sîntămăria Orlea, Asociaţia Drag de Haţeg.
Parteneri ai festivalului: Primăria oraşului Haţeg, Primăria comunei Sîntămăria Orlea, Primăria comunei Sălaşu de Sus, GeoEcoMar şi Asociaţia Geod.
Sponsori ai festivalului: Adaconi, Real Master Events, Pensiunea Adriana din localitatea Sălaşu de Jos.

afis festival

Geoparcul Dinozaurilor este un parc natural ce cuprinde întreaga Țară a Hațegului și care protejază și valorifică natura și cultura acestui spațiu. Geoparcul a fost declarat arie protejată de interes național în 2004. Din anul 2005 geoparcul a fost acceptat în Rețeaua Europeană a Geoparcurilor și în Rețeaua Globală (sub egida UNESCO) a Geoparcurilor. Din anul 2007 are în interiorul său două zone denumite „Situl Strei-Hațeg” și „Culoarul Rusca Montană – Țarcu – Retezat”, ca situri NATURA 2000, în vederea conservării habitatelor naturale și a speciilor de plante și animale sălbatice de interes comunitar. Geoparcul are un statut special datorită gradului ridicat de locuire care implică o preocupare deosebită pentru dezvoltarea locală. Această arie protejată cuprinde elemente de interes geologic deosebit alături de elemente de interes biologic, arheologic, istoric și cultural. Factorul cheie care personalizează acest teritoriu este reprezentat de siturile cu resturi de fosile de dinozauri de vârstă Cretacic Superior. Dinozaurii pitici din Depresiunea Hațeg sunt unici în lume, importanța științifică și atractivitatea lor fiind sporită prin descoperirile de fosile, cuiburi cu ouă și embrioni de dinozauri, ale unor mamifere contemporane dinozaurilor și a unei reptile zburătoare (Hatzegopteryx), din grupul pterosaurilor. Administrarea geoparcului este realizată de Universitatea din Bucureşti.

Pentru informații privind Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului accesați: www.hateggeoparc.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează