În căutarea rețetelor boierești, pe meleaguri românești

0

Transavia lansează campania În căutarea rețetelor boierești, pe meleaguri românești” 

 Compania Transavia lansează campania “În căutarea rețetelor boierești, pe meleaguri românești”, un proiect amplu care își propune să readucă în atenția publicului larg gastronomia vremurilor de altădată și obiceiurile unor familii nobiliare care au îmbogățit patrimoniul țării noastre cu valori culturale importante.

Castel Haller_OgraFurnizor al Casei Majestăţii Sale Regele Mihai I și liderul pieței cărnii de pui din România, Transavia continuă să ofere consumatorilor alternative pentru o alimentație sănatoasă și produse premium de cea mai bună calitate, având la bază peste 20 de ani de experiență în domeniul avicol și recunoaștere națională și internațională.

Proiectul se va desfășura în perioada 5-31 iunie 2013, iar unii dintre cei mai cunoscuți bloggeri de cooking din România, printre care Cristina Mazilu (chez.mazilique.com), Cristian Borod (bucatarmaniac.ro), Teodora Rogobete (Teoskitchen.ro) și Alice Ciobanu (alice-albinutza.blogspot.ro), vor porni în căutarea gusturilor și aromelor de odinioară, explorând tradiția și cultura gastronomică în cadrul unor locații de excepție precum Palatul Brukenthal din Avrig, Conacul Polizu din Iași, Castelul Haller din Ogra și Conacul lui Maldăr din Horezu.

“Istoria și tradiția reprezintă reperul nostru de identitate națională. Prin acest proiect ne dorim să încurajăm cunoasterea patrimoniului gastronomic românesc și să oferim consumatorilor opțiuni inedite de a consuma carnea de pui” a declarat Teodora Fărcaș, Director de Comunicare în cadrul companiei Transavia.

Palatul Brukenthal_Avrig

Denumit și “Edenul din Transilvania”, Palatul Brukenthal Avrig a fost reședința de vară a guvernatorului Samuel von Brukenthal, clădire construită la finalul secolului al XVIII-lea pe cel mai înalt punct al orașului Avrig, deasupra râului Olt, fiind singurul palat din România care beneficiază de un parc în stil baroc.

Conacul Polizu din Iași a fost ridicat la sfârșitul secolului 19, între anii 1870 – 1878 și a aparținut boierului Constantin Ghica Deleni, descendent al marilor familii Cantacuzino, Ghica şi Deleanu. Acum este destinat turiștilor care vor să petreacă timpul într-un loc încărcat de istorie.

Castelul Haller din Ogra a fost pe rând în proprietatea mai multor familii nobiliare. Localitatea  Ogra e atestată documentar din anul 1376, domeniul Sânpaul și Ogra intrând în posesia familiei Haller în anul 1609.

Conacul lui Maldăr este o veche culă oltenească, ce păstrează intacte toate detaliile de arhitectură ale acestora: zidurile groase, exteriorul văruit în alb, turnul înalt și scările interioare, și mai ales cerdacul cu arcade, aflat pe toată fața dacatului superior.

Conacul Polizu_Iasi

Despre Transavia

Transavia, societate pe acţiuni cu capital privat integral românesc, este liderul pieţei româneşti a cărnii de pasăre. În prezent,  Grupul Transavia produce peste 55.000 de tone de carne pe an în facilităţile sale de producţie din Transilvania. Transavia deţine 15 ferme de creştere pui de carne, două ferme de reproducţie şi două staţii de incubaţie, o fabrică de nutreţuri combinate, două abatoare performante de industrializare a cărnii şi o fabrică de procesare a cărnii, precum şi două ferme vegetale. Din toamna anului 2007, Avicola Braşov, unul dintre producătorii cu tradiţie pe piaţa românească, face parte din grupul Transavia. Produsele Transavia sunt realizate în conformitate cu cele mai înalte standarde în domeniu, sub controlul autorităţilor sanitar-veterinare şi de mediu şi deţin certificările IFS (International Food Standard) şi BRC (British Retail Consortium). Transavia este prezentă pe piaţa internaţională prin exporturi în ţări din Comunitatea Europeană (printre care Franţa şi Marea Britanie), Africa şi Orientul Apropiat. In 2006, Transavia a fost distinsă cu titlul de furnizor al Casei Majestăţii Sale Regele Mihai I.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează