Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În cadrul „Get online Week”, Romania s-a clasat pe locul 2 la nivel european cu campania „Hai pe Net! Aducem România online”

0

Hai pe Net! Aducem România online

În cursul săptămânii 26-30 Martie 2012, s-a desfășurat a patra ediție a campaniei Hai pe Net! Aducem România online, campanie de incluziune digitală, desfășurată la nivel european în cadrul Get online Week.

Anul acesta, campania a mobilizat in utilizarea TIC 15 760 de romani din cei 142 544 la nivel european, ceea ce, la nivel european ne situează pe un onorabil loc II!

Acest lucru l-am realizat prin intermediul și datorită echipei Hai pe Net! formată din reprezentanți ai instituțiilor de învățământ preuniversitar  CCD-urilor, bibliotecilor – școlare, comunale, orășenești, județene – ONG-urilor, e-centrelor, Punctelor Acces Public la Informatii (PAPI), cărora LE PASĂ!

Ce și De ce Campania Hai pe Net!?

  • Hai pe Net! este o campanie de incluziune digitala a Romaniei care si-a propus sa aduca cat mai multi romani online, care doreste sa contribuie la cresterea gradului de angajare in societatea cunoasterii si sa sprijine prin reteaua de operare a telecentrelor servicii pentru toti cei care doresc sa beneficieze de oportunitatile tehnologiei
  • Pentru ca putem sa Aducem Romania online!
  • Pentru ca in acest fel sprijinim pilonii Agendei  digitale pentru Europa!
  • Pentru ca obiectivul Agendei Digitale este de a exploata la maximum potentialul social si economic al Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor – TIC, in special al internetului – suport vital al activitatilor economice si sociale, atat in afaceri, munca, joaca, cat si in comunicare sau exprimarea libera.

Get online week (www.getonlineweek.eu), denumita generic in Romania Campania Hai pe Net!, s-a derulat la nivel european in perioada 26-30 Martie si a fost sustinuta pentru al 2-lea an consecutiv de Comisia Europeana, prin comisarul ei Neelie Kroes.

In aceasta perioada, campania a adus online 142 544 de europeni, din care 15 760 de romani, ceea ce situeaza Romania pe un onorabil loc II la nivel european!

In Romania, campania a fost coordonata de catre Fundatia EOS www.eos.ro  in parteneriat cu Alianta Digitala pentru Romania aliantadigitala.ro , iar anul acesta este la a patra editie.

Echipa Hai pe Net! a fost formata din reprezentanti ai institutiilor de invatamant preuniversitar  CCD-urilor, bibliotecilor – scolare, comunale, orasenesti, judetene – ONG-urilor, e-centrelor, Punctelor Acces Public la Informatii (PAPI), si prin intermediul ei am reusit sa mobilizam 15 760 de romani si sa aratam ca NE PASA!

Programe precum Biblionet – www.biblionet.ro , Economia bazata pe Cunoastere – www.ecomunitate.ro , Unlimited Potential – www.ecentre.ro  au oferit infrastructura pentru ca ulterior, prin campanii precum Hai pe Net! sa putem dezvolta servicii pentru comunitate, pentru cei care NU cunosc, NU utilizeaza, si NU stiu beneficiile internetului, care NU sunt online, si care pierd din oportunitatile societatii informationale si care NU contribuie la economia tarii!

In acest sens Campania Hai pe Net! 2012, a reusit sa stimuleze inovatia si cresterea economica, ameliorand in acelasi timp calitatea vietii de zi cu zi a celor 15 760 de romani implicati pe parcursul campaniei.

Mesajul lui Neelie Kroes – Vicepreședinte al CE, responsabil pentru Agenda Digitală pentru Europa, mesajul de la lansarea a campaniei Get Online Week de la Bruxelles.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.