Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ImproVacanța – prima tabără de improvizație pentru amatori și cunoscători te provoacă să înveți prin joacă

0

ImproVacanța, prima tabără de improvizație din România, împlinește 3 ani de când inspiră oameni obișnuiți să se descopere și să se auto-depășească.

Sunt invitați atât improvizatori cu experiență, absolvenți ai cursurilor de dezvoltare personală prin improvizație, cât și curajoși aflați la prima întâlnire cu teatrul de improvizație. Prin joacă, își vor antrena creativitatea, imaginația, spontaneitatea și încrederea în sine.

Vizual_ImproVacanta_2017

Actorul Radu Ciobănașu, membru al trupei Improvisneyland și inițiatorul taberei, anunță pentru această ediție cinci zile de workshop-uri alături de traineri din lumea artei, chiar între munți, într-un spațiu menit să excludă rutina și să provoace la noi experiențe.

Tabăra are loc între 16 – 20 august, în localitatea Runcu, la Potcoava Mountain Hideaway, iar activitățile îmbină tehnici de teatru de improvizație cu un curs asistat de cai, gătit, observații astronomice și dialoguri cu actori consacrați.

Trainerii sunt membri Improvisneyland: Axel Moustache, Mădălin Mandin, Pavel Bârsan, Radu Ciobănașu, Andreea Samson, pianistul, compozitorul și improvizatorul Vlad Pasencu, dar și traineri și facilitatori de soft skills precum: Mădălina Vîntu și Ionuț Popescu.

Workshop-uri & Activități


În ImproVacanța vor avea loc două tipuri de workshop-uri:
1)    Începători (0 nivel de experiență necesar): acestea se adresează tuturor celor curioși, care vor să își descopere și să-și antreneze curajul, cei pasionați de arte interpretative care vor să lucreze cu actori profesioniști într-un cadru inedit.

2)    Avansați, atât cursanți care au absolvit cursuri de improvizație, cât și cei cu experiență în trupe.
*Workshop-urile se vor derula în paralel, iar fiecare participant va avea acces la 4 workshop-uri pe zi. Anumite activități și workshop-uri vor fi comune ambelor nivele de experiență, participarea făcându-se astfel într-un singur grup comun.

ImproVacanța aduce în scenă o serie de activități menite să antreneze mușchii imaginației, ai curajului, să pună în lumină magia locului și să ne conecteze cu prezentul. Activitățile sunt comune ambelor nivele de experiență.

 1)    Intenție și autocunoaștere (curs asistat de cai), cea mai nouă activitate din ImproVacanța: în scenele de improvizație, ne manifestăm ideile și dorințele noastre prin canale de comunicare verbale și nonverbale. Vom experimenta transmiterea unei intenții și a unei dorințe clare, eliminând limbajul verbal, adresându-ne unor interlocutori care sunt antrenați să accepte și să ducă mai departe.
Grace – orice activitate în care sunt implicați caii este în mod intrinsec o activitate de echipă. Cu cât ești mai atent/a la ce și cum face calul cu atât mai multe veți putea realiza împreună.
Will – odată începută o activitate, o cerere de răspuns, odată începută orice acțiune, du-o până capăt, chiar daca la jumătatea ei ți-a venit altă idee. Este responsabilitatea ta să transmiți informații clare, concise, la subiect și nu este responsabilitatea calului să îți accepte ezitările, schimbările bruște.

 2)    ImproCooking: Reconfirmând succesul primelor ediții de Impro Cooking, fiecare participant va contribui prin improvizație și imaginație la crearea unei cine speciale, în jurul unui foc de tabără, înconjurați de munți și natură.

3)    Seara de filme: Actorii și cursanții vor urmări împreună scene celebre, sketch-uri și interviuri cu improvizatori din toată lumea.

4)    Astronomie: Ca în fiecare an, un telescop va fi în permanență la dispoziția participanților, pentru a descoperi misterele universului, o sursă de inspirație pentru scenele de improvizație.

5) Invitați speciali: Artiști premiați internațional vor împărtăși poveștile lor de succes și alături de ei participanții vor putea lucra în cadrul unor workshop-uri surpriză, în fiecare seară.

Cum poți participa?
Pentru ImproVacanța există un număr limitat de locuri, atât la categoria începători, cât și la categoria avansați.
Înscrierea se face printr-un e-mail la adresa improvacanta@gmail.com.

Citește mai multe informații despre program, aici: http://www.improvisneyland.ro/2017/08/16/improvacanta-3-se-anunta-in-natura

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.