Imprimeria cu scop social

0

ASOCIAŢIA HELP AUTISM LANSEAZĂ DEPARTAMENTUL DE ECONOMIE SOCIALĂ DIN CADRUL ASOCIAŢIEI (servicii de grafică, design şi printing)

Asociaţia Help Autism lansează prima structură de economie socială din cadrul proiectului „Dezvoltarea economiei pentru o sustenabilitate socială (DESS)”.

help autism

Imprimeria va funcţiona în localitatea Tunari, judeţul Ilfov  şi va oferi servicii de produse tipărite, în tiraje mici şi medii într-o gama variată precum şi servicii de creaţie şi design grafic.

Datorită dotărilor de top, oferim clienţilor produse care acoperă necesităţile oricărui tip de business , de la cărţi de vizită şi pliante la mesh-uri, bannere, colantări vitrine sau autoturisme, utilajele acoperind aproape toate tipurile de finisări. Un avantaj al tiparului digital constă în posibilitatea de personalizare a lucrărilor. Spre deosebire de tiparul clasic, tiparul digital permite imprimare direct din baze de date, inclusiv în cazul aplicaţiilor de tip direct mail, bussines to business. Varietatea şi performanţa utilajelor se vor reflecta atât în productivitate sporită, rezultând în termene de livrare convenabile clienţilor cât şi în calitatea superioară a produselor oferite.

Proiectul a fost conceput având în vedere necesităţile asociaţiei pentru dezvoltarea de materiale educaţionale specifice terapiei pentru copiii cu autism însă îşi propune să colaboreze şi pentru realizarea de materiale de promovare pentru evenimentele adresate grupurilor vulnerabile sau care promovează economia socială.

În cadrul Tipografiei vor fi angajate 8 persoane dintre care cel puţin 6 aparţinând unui grup vulnerabil iar parte din profitul realizat va fi reinvestit în activităţile asociaţiei de creştere a gradului de conştientizare a autismului în rândul populaţiei, susţinere a programelor de diagnostic şi terapie pentru copiii cu tulburări din spectrul autist.

Proiectul „Dezvoltarea economiei pentru o sustenabilitate socială (DESS)” se desfăşoară în perioada ianuarie 2014-decembrie 2015 printr-un parteneriat format din 5 organizaţii non-guvernamentale şi are ca scop formarea  persoanelor care aparţin grupurilor vulnerabile prin oferirea unor modele de succes în domeniul economiei sociale, sprijinirea înfiinţării de noi structuri generatoare de locuri de muncă, precum şi consilierea participanţilor la proiect în vederea dezvoltării carierei profesionale şi a informării acestora cu privire la economia socială şi beneficiile acesteia. Partenerii vor înfiinţa în total 7 structuri de economie socială în cadrul a patru regiuni (Bucureşti- Ilfov, Vest, Sud-Est şi Sud –Muntenia) care vor oferi 53 noi locuri de muncă.

Grupul ţintă este format din 1300 de persoane dintre care 900 de persoane din grupuri vulnerabile precum: persoane cu handicap, persoane de etnie romă, familii monoparentale, familii cu mai mult de 2 copii, persoane afectate de sărăcie, care trăiesc din venitul minim garantat etc.

Prin implementarea proiectului, persoanele din grupul ţintă vor fi angajate în forme de ocupare inovatoare, cu valoare socială şi vor dobândi cunoştinţe şi abilităţi specifice atât la nivel personal cât şi profesional.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează