Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Impreuna spunem povestea Ultimei Transhumanțe!

0

Transhumanța este drumul de câteva sute de kilometri pe care ciobanii îl parcurg toamna și primăvara între munte și câmpie pentru a hrăni și proteja turmele.

Ciobanii care inca mai practica transhumanta merg zi de zi cu oile, dorm unde îi prinde noaptea, sub cerul liber, indiferent de anotimp. Ei trăiesc într-o altă lume, într-un alt timp, într-un calendar cvasi-cosmic. În 2007, în România mai mergeau în transhumanță aproximativ 30 de familii de ciobani față de cele câteva mii care mergeau în urmă cu un secol.

transh 4

Dragos Lumpan, artist vizual si film-maker, urmareste de 8 ani acest fenomen si lucreaza acum la post-productia Ultimei Transhumanțe: un documentar antropologic de 90 de minute, montat din cele aproximativ 100 de ore de material filmat in 6 tari, numeroase interviuri cu ciobani in stanele lor, interviuri cu cercetatori in antropologie, precum si cu initiatori ai unor proiecte culturale despre transhumanta.

Pentru a finaliza filmul, mai sunt nevoie de fonduri. Dragos a initiat o campanie de crowdfunding pe www.crestemidei.ro, campanie care deja are 50 finantatori si a colectat aproape jumatate din suma dorita (target: 33.333 RON). Mai sunt 28 de zile in care cei care cred in acest proiect pot contribui cu mici sume de bani, in schimbul carora vor primi recompense mioritice: numele pe genericul filmului, invitatii la film, DVD-uri, albume foto, printuri originale si ateliere de fotografie. Pentru ca Dragos sa intre in posesia acestor fonduri e nevoie sa se adune minim intreaga suma. Daca nu se aduna intreaga suma, banii pot fi returnati sustinatorilor.

Cu siguranta, putem spune impreuna povestea ultimei transhumanțe aici!

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.