Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Împreună pentru educația preșcolară! 15 euro, investiția într-un pachet de rechizite pentru un copil sărac

0

Asociația OvidiuRo (OvR) și Carrefour România, partener strategic în programul pilot Fiecare Copil în Grădiniță (FCG), fac un apel către companiile din mediul privat de a susține cu fonduri pentru rechizite școlare copiii săraci cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani, care beneficiază de Legea nr. 248/2015 și merg la grădiniță începând cu 15 februarie 2016. În mai puțin de două luni de implementare, în programul național reglementat de Legea nr. 248/2015 au fost înscriși peste 40.000 de copii eligibili, dintr-un total de 111.000 estimați la nivel național de Ministerul Muncii. Din expertiza OvidiuRo în cadrul programului pilot FCG, valoarea pachetului de bază cu rechizite, pentru un an școlar, se ridică la minim 15 euro/copil.
OvidiuRo_fotocredit OvidiuRo

În contextul finanțării de la buget de stat a costului tichetelor sociale pentru grădiniță, condiționate de prezență (mecanismul Legii „Fiecare Copil în Grădiniță” – AICI), Asociația OvidiuRo își propune să susțină, cu sprijin privat, accesul la educație preșcolară de calitate a copiilor săraci din program. În acest sens, pentru anul școlar 2015-2016, Carrefour România a donat pachete cu rechizite pentru 5.000 de copii de grădiniță, beneficiari ai programului pilot FCG și pentru colegii lor de grupă. Însă, odată cu scalarea la nivel național, pentru a acoperi un număr cât mai mare de copii, este necesar un efort comun, din partea cât mai multor companii private.

„Sectorul privat este, în mare măsură, cel care a finanțat implementarea programului pilot timp de 5 ani – un program de succes, care a condus la adoptarea legii ce deschide porțile grădiniței pentru cel puțin 100.000 de copii cu posibilități materiale reduse. Acesta este însă doar primul pas pentru a asigura accesul la educație de calitate pentru acești copii, iar, în contextul Legii nr. 248/2015, suportul financiar privat este cu atât mai important. Împreună cu Carrefour, partener-cheie în programul pilot, facem un apel la mobilizare, astfel încât din ce în ce mai multe companii să ni se alăture și să investească în educația preșcolară – cu siguranță, cea mai sigură investiție pentru viitor.”- a declarat Maria Gheorghiu, Cofondator Asociația OvidiuRo.

„Suntem alături de copiii și familiile defavorizate, dorindu-ne să-i ajutăm și să-i stimulăm în mod direct, privind participarea în învățământul preșcolar. România a făcut un pas important în gestionarea cauzelor nivelului educațional scăzut al copiilor. Programul FCG a început la ‘firul ierbii’ și a pus în mișcare un mecanism ce a angrenat un ONG (OvidiuRo), companii private, autorități publice naționale și locale și unități de învățământ – cu scopul de a reduce fenomenul părăsirii timpurii a școlii, ce ia amploare în zonele sărace din România.”- a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing&Comunicare, PR&Solidaritate, Dinamică Comercială&Pricing Carrefour România.

Carrefour România, alături de Carrefour Foundation, sunt investitori majori în programul pilot FCG. Pe lângă sprijinul financiar, Carrefour România contribuie și cu donații în produse pentru evenimentele și caravanele medicale organizate de OvR, precum și vouchere pentru membrii echipelor locale. Până în 2016, Carrefour Foundation a susținut programul pilot FCG cu suma de 577.700 de euro.

Asociația OvidiuRo își asumă rolul de organizație – suport pentru a maximiza impactul Legii nr.
248/2015 și pentru a asigura, din finanțare privată, accesul la educație de calitate pentru copiii preșcolari. În acest sens, OvidiuRo a anunțat recent lansarea unui proiect prin care Dedeman, de asemenea investitor major în programul pilot, va construi o grădiniță în satul Araci, județul Covasna, acolo unde învață zilnic 150 de copii, într-o clădire veche, închiriată, fără acces la apă curentă și cu toalete în curte.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.