Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Implică-te alături de Dental One și fii motivul pentru care un tânăr zâmbește!

0

Clinica Dental One lansează prima ediție a campaniei ”Ajută-ne să creștem zâmbete!” prin care dorește să readucă zâmbetul pe buze adolescenților și tinerilor care suferă de probleme dentare și nu dispun de venituri suficiente pentru a-și permite procedurile stomatologice necesare.

Ajuta-ne sa crestem zambete!_2

 

Inițiativa Dental One a venit în urma constatării că 80% dintre români suferă de o formă de ”boală dentară”, iar cei mai mulți nu au posibilitatea de a-și reface dantura, luând în calcul faptul că un singur implant dentar costă de 4 ori cât salariul minim pe economie. În același timp, campania are că scop informarea și educarea tinerilor în ceea ce privește sănătatea dentară.

”Am gândit această campanie pentru a ajuta copiii în situații dificile, pentru că ne dorim să le readucem zâmbetul pe buze. De aceea fac un apel la toți cei care cunosc astfel de cazuri să ne ajute să ajungem la ei și să le facă cunoscută această inițiativă. Un tratament de estetică dentară nu este un moft, este o necesitate reală.”, a declarat Corina Samfir, co-fondator Dental One.

Campania, care se se adresează adolescenților și tinerilor cu rezultate bune la învățătură ce provin din familii defavorizate, se bucură și de susținerea mai multor persoane publice din România: designerul vestimentar Alexandra Calafeteanu, bloggerul Janina Nectara, jurnalistul Dragoș Pătraru, violonista Andreea Runceanu și cântăreața Adriana Rusu.

Adolescența este o perioadă dificilă pentru orice copil, o perioadă a căutărilor și a nesiguranței. Și este important ca un tânăr să plece cu o bază de încredere, care să-l însoțească în viața adultă. Am apreciat scopul acestei campanii de a oferi unui tânăr mai multă încredere în el și în zâmbetul său.”, spune Janina Nectara, fashion blogger.

”Am acceptat cu mare drag invitația de a mă alătura campaniei, tocmai din dorința de a fi lângă tinerii mai puțin norocoși, care au nevoie de susținerea noastră. Chiar dacă, în fiecare zi suntem copleșiți de multitudinea de lucruri pe care le avem de făcut, trebuie să le oferim acestor copii o parte din timpul nostru. Iar daca noi, cei tineri, care ne-am luptat cu atâtea piedici până să reușim să ne îndeplinim visurile, nu empatizam cu nevoile lor și nu ne implicam în aceste cazuri, atunci ma intreb oare cine o va face.”, a declarat Alexandra Calafeteanu, designer vestimentar. 

Cei care doresc să se implice și să susțină o cauza, pot înscrie un tânăr pe care vor să îl ajute accesând pagină: www.dentalonecenter.com/crestemzambete/ până pe data de 22 august 2016. Tot ce trebuie să facă este să completeze formularul de înscriere, să povestească în detaliu despre problemele dentare ale tânărului susținut și situația dificilă în care acesta se află și să poată ajuta ulterior clinica în contactarea tânărului respectiv, în cazul în care va fi preselectat.

Dintre poveștile înscrise vor fi alese 5 cazuri sociale de către o comisie de selecție formată din specialiști din cadrul clinicii Dental One și cele 5 persoane publice care s-au alăturat campaniei. Cazurile lor vor fi verificate de către echipă clinicii, iar alegerea tânărului care va beneficia de tratamentele dentare gratuite se va face și cu ajutorul publicului care va putea vota online până pe data de 5 septembrie 2016, urmând că Beneficiarul tratamentului din prima ediție a campaniei să fie anunțat pe 6 septembrie 2016

  „Mi-a fost frică de dentist toată copilăria. O frică groaznică, am plecat de zeci de ori din cabinetele medicilor înainte de a-mi veni rândul. Din păcate, chiar și acum, în anul 2016, când mersul la dentist nu mai doare, foarte mulți dintre copiii din România nici nu știu că există periuța de dinți. Statisticile arată incredibil și pare că nu avem legătură cu lumea civilizată. Trebuie le oferim acestor copii acces la informație, dar mai ales acces la tratament celor care nu au posibilităti. Sunt foarte mulți în această situație, iar statul român face prea puțin pentru acești copii. De aceea salut și susțin inițiativă prietenilor mei de la Dental One. Sper să li se alăture și alții.” a declarat Dragoș Patraru, jurnalist.

”Am ales să mă implic în această campanie pentru că recunosc că este prima dată când văd un proiect umanitar în domeniul stomatologic. Sănătatea dentară este extrem de importantă pentru sănătatea întregului organism, şi am văzut mult prea mulți oameni care au probleme mari, care necesită intervenții complicate şi mult prea costisitoare.  Felicit această campanie, o sprijin cu mult drag şi speranță și îmi doresc să ia amploare mare, pentru a veni în sprijinul cât mai multor oameni care au nevoie de ajutor”, a declarat Andreea Runceanu, solistă și violonistă în trupa Amadeus.

”Este foarte important să poți zâmbi cu încredere și este esențial să ai o dantură sănătoasă. Din păcate însă, nu toți au acces la servicii de sănătate așa cum ar trebui și mă bucur că avem șansa, datorită inițiativei Dental One, să ajutăm un adolescent să își recapete zâmbetul”, spune cântăreața Adriana Rusu.

Campania se adresează exclusiv adolescenților și tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 20 de ani,  fără posibilități materiale, în special celor din zonele rurale, unde accesul la informație și la servicii medicale este limitat. Cel care va fi ales va beneficia de un tratament complet oferit de specialiștii clinicii Dental One, iar la final se va putea bucură de o dantură sănătoasă și un zâmbet frumos. În același timp, Dental One face apel la membri ai societății civile, la personalități și alte clinici dentare care pot    sprijinul celorlalți tinerilor care vor fi identificați prin  campanie, astfel încât  găsim soluții pentru fiecare dintre ei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.