Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Impadurirea Maramuresului, investitie de 5 milioane de lei

0

Judeţul Maramureş primeşte aproximativ 5 milioane lei pentru împădurirea terenurilor agricole degradate într-un program naţional derulat de Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Maramureş.
Suprafaţa ce urmează să fie împădurită este de aproximativ 10.000 hectare. Despre această veste bună relatează ziarul regional GlasulMaramuresului.ro.

padure„Judeţului nostru i-au fost alocaţi aproximativ cinci milioane lei printr-un program naţional derulat prin Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Maramureş. Banii sunt destinaţi împăduririi terenurilor agricole degradate, care, conform autorităţilor din domeniu, sunt în suprafaţă de circa 10.000 hectare. Ioan Banc, director coordonator adjunct în cadrul DADR Maramureş, spune că pot solicita astfel de fonduri atât primăriile, cât şi asociaţiile de proprietari de terenuri agricole. „La nivelul judeţului Maramureş, avem în jur de 10.000 hectare de asemenea terenuri care trebuie neapărat recuperate. Atât primăriile, cât şi asociaţiile de proprietari care deţin terenuri agricole degradate trebuie să depună documentaţia necesară accesării banilor până la 21 septembrie. Cu siguranţă, împădurirea terenurilor agricole este singura şansă de stopare a fenomenului de degradare a solului”, a declarat Ioan Banc, care adaugă faptul că, odată cu reîmpădurirea terenurilor degradate, se vor executa şi o serie de îmbunătăţiri funciare şi silvotehnice, lucrări care vor schimba radical calitatea solului, iar terenurile vor putea reintra, astfel, în circuitul agricol.”

Ştirea este preluată via ŞtiriLocale.ro

(foto Florin Ghindă, Septembrie 2009)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.