Impactul Dizabilității în economia românească – oportunitate, nu obstacol, va fi dezbătută la Palatul CEC Bank, din Calea Victoriei, cu prilejul Zilei Internaționale a persoanelor cu Dizabilități

0

București. 2 decembrie 2022. Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități va fi celebrată, la Palatul CEC Bank, din Calea Victoriei, Miercuri, 7 decembrie, în cadrul evenimentului Impactul Dizabilității în economia românească – oportunitate, nu obstacol.

Evenimentul este inițiat de către Figo.Pay, (un produs fintech, dezvoltat de Medeva Fintech, companie 100% românească, implicată activ în dezvoltarea mediului de afaceri cu o importantă componentă socială), Social.ro, portal agregator de informații oficiale, care comunică cele mai importante evenimente din mediul social, alături de CEC Bank, prima bancă a românilor încă din 1864 si Fondul de Garantare a Depozitelor în sistemul bancar.

Evenimentul va include prezentări și debate-uri tematice, cu prilejul celebrării Zilei Internaționale a Dizabilității în întreaga lume, și vor fi organizate în jurul a patru piloni de comunicare, de importanță majoră pentru persoanele cu nevoie speciale din România – Sănătate, Muncă, Educație și Viață Socială.

În plus, evenimentul va include și un cocktail, prin care invitații reuniți în jurul cauzei vor putea discuta liber despre inițiativele și oportunitățile pe care le dezvoltă.

Evenimentul își propune să atragă atenția asupra importantei dizabilității în economia românească, precum și asupra construcției unor politici incluzive pentru persoanele cu nevoi speciale și punerea în aplicare a unor standarde în beneficiul acestora. Mai mult, evenimentul subliniază nevoia de formare a specialiștilor, a cadrelor medicale și a profesorilor, în abordarea dizabilității, dar și în comunicarea specialist – pacient.

La eveniment vor participa ca oaspeți și speakeri confirmați, Mihai Tomescu – Președintele Autorității pentru Protecția Drepturilor persoanelor cu dizabilități în România, Reuven Azar – Ambasadorul Israelului la București, Bogdan Neacșu – Președintele CEC Bank, Mirela Nemțeanu – Director General

Hospice Casa Speranței, Iancu Guda – Jurnalist și Analist Financiar, Petre Tulin – Director General, Fondul de Garantare a Depozitelor în sistemul bancar, Cristian Roman – Președintele Asociației Taxiul cu bomboane, Viorel Agheană – Lector universitar doctor, Facultatea de Psihologie si Științele Educației, specialist în Psihopedagogia școlii inclusive, Deputatul Raluca Giorgiana Dumitrescu, Daniela Bololoi – Președintele Help Autism, alături de mai mulți invitați ai diferitelor asociații pentru persoanele cu dizabilități, dar și ai mediului de afaceri și politic.

La nivel European, aproximativ 87 de milioane de persoane trăiesc cu o anumită formă de handicap.

Peste un miliard de oameni suferă de dizabilităţi, iar tendinţele globale, cum ar fi îmbătrânirea populaţiei şi creşterea globală a condiţiilor cronice de sănătate arată că există o creştere a prevalenţei dizabilităţii.

În întreaga lume, persoanele cu dizabilităţi au o sănătate mai precară, performanţe educaţionale mai scăzute, o participare economică mai scăzută şi un grad mai mare de sărăcie decât persoanele fără dizabilităţi.

La nivel European, doar jumătate din persoanele cu handicap sunt angajate, față de 3 din 4 în cazul persoanelor fără handicap, în timp ce peste 28 % din persoanele cu handicap prezintă riscul de sărăcie sau excluziune socială, prin comparație cu 17,8 % în cazul persoanelor fără handicap.

Figo.Pay aplicație românească pentru persoanele din categoriile vulnerabile

După lansarea pachetului Figo.Pay by CEC Bank, Medeva Fintech S.A. se situează în luna decembrie a aceluiași an, cu aplicația de plată Figo.Pay, în Top 10 aplicații de plată, conform Google Play.

Figo.Pay este o aplicație de tip Social eWallet, cu funcție de cashback, prin care utilizatorii primesc beneficii pentru cumpărăturile făcute de la partenerii Figo.Pay care s-au alăturat proiectului.

CEC Bank este prima bancă care oferă spre consultare documente bancare în limbaj Braille clienților cu dizabilități de vedere.

În premieră pentru România, CEC Bank este prima instituție financiară care a lansat, în luna februarie a anului 2022 un pachet complet de servicii bancare dedicate persoanelor cu nevoi speciale.

Pachetul Figo.Pay  by CEC Bank se adresează persoanelor din categoriile vulnerabile social, persoane cu venituri reduse, pensionari, elevi, studenți, persoane cu dizabilități, însoțitorii persoanelor cu dizabilități, asistenți sociali, personal angajat în activitățile ce deservesc asistență socială.

Pachetul conține un cont curent, un card bancar de debit în lei (de tip Visa), Mobile Banking, serviciul SMS Info și servicii de urgență și transport adaptat, oferite prin intermediul Medeva Fintech.

Serviciile de urgență au o importanță majoră pentru cei din categorii vulnerabile și sunt oferite în mod gratuit prin intermediul aplicației de mobil Figo.Pay. Pentru a beneficia de serviciile de urgență, clienții trebuie să își înroleze cardul CEC Bank în aplicația mobila dedicată Figo.Pay, disponibilă gratuit pe website-ul figopay.ro sau în magazinele Google Play si App Store.

Despre Figo.Pay

Aplicația Figo.Pay este un produs fintech, lansat și dezvoltat de Medeva Fintech S.A., o companie 100% românească, implicată activ în dezvoltarea mediului de afaceri cu o importantă componentă socială. În plus, aplicația de tip eWallet social, Figo.Pay, conferă avantaje comerciale utilizatorilor săi de tip cashback, vouchere cu reducere la acumularea de puncte, și permite achziționarea sigură și eficientă la comercianți. Lista de comercianți disponibilă în aplicație poate fi accesată și pe website-ul: figopay.ro.

Despre Social.ro

Social.ro este un portal agregator de conținut din toate sferele domeniului social, care colectează content diferit – informații oficiale, comunicate de presă, anunțuri, legislație, campanii, articole de știri, et cetera.

Despre CEC Bank

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de peste 45,1 miliarde lei, la sfârșitul lui septembrie 2021. 

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking și magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online. 

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.