Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Immersive Theatre face crowdfunding pentru promovarea artiştilor români la Londra

0

Immersive Theatre, teatru cu profil românesc înființat, la Londra, de Cristian Luchian – regizor de teatru și Anca Doczi – actriță, a lansat o campanie de crowdfunding care să faciliteze colaborarea între artiștii români care locuiesc în Marea Britanie și artiștii locali și care să realizeze și o punte de legatură creativă între România și Marea Britanie.

Campania Susține Immersive Theatre – un teatru cu profil românesc la Londra durează până pe 15 octombrie și are ca obiectiv colectarea prin intermediul crowfundingului (finanțare cu ajutorul publicului) a sumei de 8.000 de lire sterline, donatiile făcute până în acest moment ajungând la 1.500 de lire sterline. Campania și motivația din spatele acțiunii sunt prezentate într-un videoclip disponibil pe site-ul teatrului și pe Vimeo, iar donațiile se fac via PayPal (sistem securizat de plăți) și pot fi urmărite direct pe website-ul teatrului, în secțiunea dedicată campaniei.

Immersive Theatre a pregătit pentru susținătorii săi de pe teritoriul României o serie de recompense și oportunități, urmărind implicarea lor într-o comunitate culturală. În plus, această campanie este și o modalitate prin care Immersive Theatre oferă oportunități companiilor și instituțiilor românești de a se promova în Marea Britanie.

„Sensul profund al acestei inițiative este dorința de a pune bazele unei grupări artistice și creative cu profil românesc, care să reprezinte România pe teritoriul Marii Britanii, care să atragă interes internațional și să participe la îmbunătățirea imaginii diasporei românești în Marea Britanie. Astfel, publicul britanic și nu numai va avea ocazia să cunoască în mod direct artiști români, să exploreze poveștile noastre și să înțeleagă fondul nostru cultural”, spune regizorul Cristian Luchian.

„Un teatru cu profil românesc la Londra reprezintă o oportunitate de comunicare atât din punct de vedere diplomatic, cât și intercultural și profesional. Prin explorarea unui fenomen deja început – al migrației și turismului artistic – acum este posibilă crearea unor abilități noi, implicarea în cercetarea creativ-artistică și parteneriatul cultural. Immersive Theatre invită artiștii interesați, atât din România cât și din Marea Britanie, să acceseze formularul Call for Artists pentru a se înscrie în baza noastră de date și pentru a afla mai multe despre posibilele colaborări”, explică actrița Anca Doczi.

Proiectul Immersive Theatre beneficiază de susținere și colaboreaza cu Fundația Familiei Rațiu, Centrul Cultural Român la Londra și are un parteneriat cu Liga Studenților Români din Străinătate – Filiala Marea Britanie, împreună cu care își coroborează eforturile pentru a consolida o imagine pozitivă pentru România, pentru a obține suportul social și cultural al comunității romanești din Marea Britanie și pentru a celebra talentul și performanțele românești din străinătate.

Despre Immersive Theatre

Immersive Theatre este o companie de teatru independent care produce spectacole și evenimente interactive de tip Immersive, Performance, Applied Drama și Devised Theatre.  Toate aceste practici sunt extrase din experiența de mai mulți ani a fondatorilor în teatru situațional, aplicat și interactiv, îmbinând pasiunea pentru teatrul tradițional, înclinația pentru experiment extrem contemporan și implicarea în viața comunității prin teatru social. De asemenea, preocuparea pentru cercetare în domeniul teatrului aplicat sau al tehnicilor contemporane consolidează expertiza grupului în studiul multidisciplinar.

Despre Anca Doczi

Anca Doczi 2Anca Doczi a absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș Bolyai și este specializată în actorie, fiind și deținătoare a unui master în teatru și media. În prezent, urmează un doctorat și este parte a unui program de cercetare la Institute for Performing Arts Development, University of East London.

Anca este un artist versatil, dar și un creator de materiale originale pentru scenă. A jucat pe scenele Teatrului Național din Cluj și la Teatrul de Păpuși Puck.

Având experiență în dramă aplicată și teatru ca promotor al schimbării sociale, Anca a susținut workshop-uri și a produs piese de teatru în România, Spania, Statele Unite și Marea Britanie, coordonând numeroase proiecte educaționale bazate pe dramatizare.

Proiectele în care Anca a fost implicată sunt disponibile pe site-ul ei.

Despre Cristian Luchian

Cristian Luchian 1Absolvent al Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca, cu specializarea regizor de teatru, Cristian este pasionat de teatru, arte vizuale și design video. Folosind combinat mai multe medii creative și o paleta largă de mediumuri și tehnici, Cristian realizează proiecte de immersive theatre (teatru situațional), site specific și evenimente interactive.

În perioada 2007-2010, Cristian a fost Art Director al Festivalului de Teatru Underground (Arad, România) și, în 2008, a co-fondat programul „Nocturna socială și teatrul politic” împreuna cu Teatrul de Papuși Puck (Cluj).

Portofoliul de proiecte al lui Cristian Luchian este disponibil pe site-ul sau.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.