Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

IKEA România introduce un nou beneficiu pentru angajații săi: „luna de tranziție pentru părinți”

0

IKEA România introduce un nou beneficiu pentru angajații săi

În prima lună după întoarcerea din concediul pentru creșterea copilului, angajații IKEA pot lucra jumătate de normă și vor fi remunerați integral

IKEA România introduce o nouă formă de stimulent – luna de tranziție pentru părinți, menită să vină în sprijinul angajaților cu copii mici, arătând în același timp preocupare pentru viața de familie a acestora. Toți angajații IKEA România care au devenit părinți și au beneficiat de concediul pentru creșterea copilului, vor putea acum să lucreze cu jumătate de normă în prima lună după revenirea la muncă și vor fi plătiți ca și cum ar fi lucrat cu normă întreagă.

Timpul petrecut alături de familie este important pentru a crea un echilibru între activitatea de la locul de muncă și viața personală și ne face angajații mai mulțumiți. Suntem conștienți că întoarcerea la muncă după concediul pentru creșterea copilului poate fi stresantă pentru toți membrii familiei. De aceea, după ce am introdus o lună plătită de concediu pentru noii tați de la IKEA, anul acesta facem un pas mai departe și introducem o măsură care va face mai ușoară reîntorcerea la muncă a colegilor care au beneficiat de concediul pentru creșterea copilului și, în același timp, vine în ajutorul copiilor acestora să se adapteze noii situații. Credem că prin introducerea unor măsuri progresiste oferim tuturor angajaților noștri oportunități egale de creștere și dezvoltare”, a spus Violeta Neniță, Market Manager IKEA România.

Noul beneficiu este parte a campaniei dedicate egalității de gen care anul acesta se desfășoară sub sloganul „Egalitatea începe de acasă”.

În urmă cu un an și jumătate, IKEA a introdus o lună plătită de concediu paternal pentru angajații care au devenit tați, un beneficiu pe care-l pot accesa de îndată de partenerele lor se întorc la muncă. Atât acesta din urmă cât și noul beneficiu fac parte din abordarea amplă a IKEA SEE pentru promovarea egalității de gen în comunitate și a eforturilor sale de a-și arăta aprecierea față de angajații săi.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.