Iesim din recesiune? Romania exporta bine!

0

Vesti bune de pe flancul economic! Intr-o mare de lucruri nu tocmai pozitive despre economia romaneasca, iata ca exista un capitol la care Romania pare ca arata semne pozitive! Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor Români (ANEIR) a anuntat ca exporturile Romaniei au iesit din recesiune!

Automobile Dacia, Nokia Romania, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal Galati si OMV Petrom au fost primii patru principali exportatori din prima parte a anului, potrivit datelor ANEIR.

ANEIR a realizat un top al primilor 100 de exportatori in perioada 1 ianuarie-30 aprilie 2010, clasament care a evidentiat si faptul ca acestia au realizat 53% din totalul livrarilor pe piete externe, a relatat Mediafax.
Exporturile au totalizat la finalul celor patru luni 10,82 miliarde euro, cu 23% mai mult decat in aceeasi perioada a anului 2009, potrivit stiridebine.ro

Cea mai mare pondere este deţinută de maşini şi echipamente electrice (26,4% din total), automobile, tractoare alte vehicule (13,6%) şi metale comune şi articole din acestea (11,4%). Perioada noiembrie 2009-iunie 2010 reprezintă opt luni de creştere şi se poate vorbi de „ieşirea din recesiune a exporturilor”, potrivit ANEIR.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează