Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

#ieșidinbulă – campanie de cultivat simțul civic ajunge în offline

0

ieșidinbulă ajunge în offline

Campania Fundației LEADERS, #ieșidinbulă – cultivăm simțul civic, a creat un adevărat fenomen pe rețelele de socializare. În doar o săptămână de la lansare, ideea noastră a fost îmbrățișată de lideri în domeniile lor, de cauze și de oameni care au interpretat în notă personală îndemnul nostru. Suntem copleșiți de sprijinul unor oameni precum Vintilă Mihăilescu – antropolog, Mona Dîrțu – jurnalist, Cristina Bazavan – jurnalist și blogger, Ana-Maria Brânză– scrimer, Adrian Despot – solist Vița de Vie, Melania Medeleanu și mulți, mulți alții. “Leapșa” noastră a fost preluată de sute de oameni, mesajele sub hashtag-ul #ieșidinbulă au fost distribuite de sute de ori și reach-ul a fost de zeci de mii de oameni. Mulțumim tuturor celor care au înțeles mesajul nostru, l-au preluat și l-au răspândit.

IESI DIN BULA cover 1

De mâine, lansăm al doilea pas al campaniei și vom începe să distribuim în comunitatea LEADERS povești, inițiative, idei, oameni care au curajul să iasă din bulă. Cei care fac, nu doar vorbesc. Pornim de la gesturi mici, dar importante și ajungem la oameni îndrăzneți și vizionari. Dacă știți astfel de oameni și ideile lor care aduc un milimetru de bine în jur, dați-ne de știre!

Vom începe să promovăm ideea offline și să căutăm astfel de oameni printre tinerii din universități, campusuri studențești și licee. Cheia demersului nostru este că educația reprezintă răspunsul la marile probleme ale societății actuale și, pentru a crește cetățeni responsabili și asumați, e nevoie să creăm acea coaliție a oamenilor buni care arată că “se poate” așa.

Campania #ieșidinbulă s-a lansat pe data de 23 ianuarie, în prag de Ziua Unirii Mici. Știm că nu putem schimba lumea dintr-o dată, dar putem începe cu lucrurile mici, nu mai puțin importante din jurul nostru. Trăim în lumi paralele, din ce în ce mai deconectate unele de altele, în ciuda conectării la tehnologie. Bula Facebook, bula diaspora, bula corporatiștilor, bula sărăciei fără ieșire, bula românilor din mediul rural, bula celor cărora le pasă mereu și bula celor cărora nu le pasă niciodată. LEADERS vrea să reconecteze aceste lumi și avem nevoie de ajutorul tău, ca agent al schimbării și coagulării civice.

IESIDINBULA_sticker

Fundația LEADERS oferă de 17 ani programe de educație premium, pentru a descoperi și dezvolta resursele individuale și organizaționale de leadership. Anual, formăm și inspirăm mii de oameni, creând acea Românie în care tuturor ne-ar plăcea să trăim.

Mai multe despre campanie, aici: http://www.leaders.ro/iesidinbula-leaders-cultiva-simtul-civic/

Mai multe despre noi, aici: www.leaders.ro, Fb: @FundatiaLeaders

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.