Ia cu tine în buzunar mecanicul virtual: s-a lansat site-ul verificmasina.ro

0

Cumperi o mașină second hand?

Ia cu tine în buzunar mecanicul virtual: s-a lansat site-ul verificmasina.ro

Pentru majoritatea românilor, mașina e a doua cea mai mare investiție pe care o fac în viața lor, după o casă sau un apartament. Pentru unii este chiar cea mai importantă achiziție, deoarece se atașează foarte puternic de mașinile lor; mai ales bărbații.

verific masina

După 8 ani de lucru într-un service auto, un tânăr clujean a integrat într-un site experiența acumulată în tot acest timp. Cu ajutorul acestui „mecanic virtual” cumpărătorii pot să verifice chiar ei multe aspecte la mașinile pe care le văd și, mai mult, îi ajută să compare și să aleagă mai ușor mașina cea mai bună dintre toate pe care le cercetează.

„De multe ori au venit la noi în service oameni cu mașini second-hand, proaspăt achiziționate. Unele luate din țară din târgul de mașini, iar altele cumpărate din străinătate. Din păcate, de prea multe ori aceste mașini aveau probleme serioase care îi făceau pe oameni să mai scoată din buzunar sume considerabile pentru a le repara” spune Victor Miron, consilier service driver-friendly la Service Auto Iovi din Cluj-Napoca.

Cine folosește acest site este ghidat pas cu pas să verifice componentele mașinii, să vadă dacă funcționează (de la geamuri electrice și ventilatorul de habitalcu, până la stropitorul de parbriz și aerul condiționat), să știe unde să caute urmele accidentelor suferite de mașină și să își dea seama dacă o mașină are suspicios de puțini kilometri comparativ cu starea ei.

Pentru a exemplifica o parte din ponturile pe care le divulgă acest site, inițiatorii verificmasina.ro au creat și acest video de prezentare: http://youtu.be/rsBXkBpFFRc

Platforma a fost realizată pe baza expertizei lui Victor Miron și a colegilor lui din service și a fost transpusă într-o formă digitală de către echipa de tineri care a realizat și portalul autoeconom.ro, site care îi ajută pe oameni să găsească service-uri auto pe baza ofertelor personalizate primite de la acestea și pe baza recenziilor pe care service-urile le primesc de la clienții care au fost cu mașina la ei la reparat.

Pe viitor, verificmasina.ro vrea să integreze și opțiunea verificării unei mașini după seria de caroserie direct în baza de date a producătorilor de mașini și în service-urile din afara țării.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează