Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ia cu tine în buzunar mecanicul virtual: s-a lansat site-ul verificmasina.ro

0

Cumperi o mașină second hand?

Ia cu tine în buzunar mecanicul virtual: s-a lansat site-ul verificmasina.ro

Pentru majoritatea românilor, mașina e a doua cea mai mare investiție pe care o fac în viața lor, după o casă sau un apartament. Pentru unii este chiar cea mai importantă achiziție, deoarece se atașează foarte puternic de mașinile lor; mai ales bărbații.

verific masina

După 8 ani de lucru într-un service auto, un tânăr clujean a integrat într-un site experiența acumulată în tot acest timp. Cu ajutorul acestui „mecanic virtual” cumpărătorii pot să verifice chiar ei multe aspecte la mașinile pe care le văd și, mai mult, îi ajută să compare și să aleagă mai ușor mașina cea mai bună dintre toate pe care le cercetează.

„De multe ori au venit la noi în service oameni cu mașini second-hand, proaspăt achiziționate. Unele luate din țară din târgul de mașini, iar altele cumpărate din străinătate. Din păcate, de prea multe ori aceste mașini aveau probleme serioase care îi făceau pe oameni să mai scoată din buzunar sume considerabile pentru a le repara” spune Victor Miron, consilier service driver-friendly la Service Auto Iovi din Cluj-Napoca.

Cine folosește acest site este ghidat pas cu pas să verifice componentele mașinii, să vadă dacă funcționează (de la geamuri electrice și ventilatorul de habitalcu, până la stropitorul de parbriz și aerul condiționat), să știe unde să caute urmele accidentelor suferite de mașină și să își dea seama dacă o mașină are suspicios de puțini kilometri comparativ cu starea ei.

Pentru a exemplifica o parte din ponturile pe care le divulgă acest site, inițiatorii verificmasina.ro au creat și acest video de prezentare: http://youtu.be/rsBXkBpFFRc

Platforma a fost realizată pe baza expertizei lui Victor Miron și a colegilor lui din service și a fost transpusă într-o formă digitală de către echipa de tineri care a realizat și portalul autoeconom.ro, site care îi ajută pe oameni să găsească service-uri auto pe baza ofertelor personalizate primite de la acestea și pe baza recenziilor pe care service-urile le primesc de la clienții care au fost cu mașina la ei la reparat.

Pe viitor, verificmasina.ro vrea să integreze și opțiunea verificării unei mașini după seria de caroserie direct în baza de date a producătorilor de mașini și în service-urile din afara țării.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.