Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

HP premiaza elevii care propun solutii pentru o lume mai buna

0

Elevi si profesori coordonatori din toata tara concureaza pentru premiile Social Innovation Relay: calificarea la finala globala si cate un laptop HP pentru fiecare castigator

Elevii au sansa de a-si dezvolta cunostintele in domeniul inovarii sociale, precum si competentele antreprenoriale si TIC

Prin participarea la aceasta competitie interactiva, tinerii vor afla cum pot aduce o schimbare pozitiva in comunitatea lor

Programul educational Social Innovation Relay (SIR) este cea mai mare initiativa globala care ofera elevilor de liceu sansa de a-si exersa creativitatea si abilitatile antreprenoriale pentru a gasi solutii pentru probleme sociale si de mediu din comunitatea lor si chiar globale. In plus, elevii lucreaza in echipa si iau decizii, invatand si sa foloseasca tehnologii de comunicare la care nu au acces in viata de zi cu zi sau in scoala.
HP SIR
In cadrul competitiei SIR, elevii formuleaza o solutie pentru rezolvarea unei probleme identificate de ei intr-unul din domeniile educatie, sanatate, incluziune sociala, dezvoltarea nivelului de trai sau sustenabilitate. Solutia poate fi inscrisa pe www.sir.ja-ye.org pana pe 5 aprilie 2013, dupa ce candidatii au parcurs, din contul echipei, un scurt test pentru obtinerea Certificatului de cunostinte in domeniul inovarii sociale. Obtinerea Certificatului este de asemenea deschisa tuturor elevilor de liceu, inclusiv individual, fara obligatia de a participa la competitie.
Cele mai bune 20 de propuneri vor intra in semifinala si vor primi sfaturi din partea unor mentori voluntari din cadrul HP Romania, iar echipa care va castiga finala nationala a competitiei va fi premiata in cadrul Galei Business Hall of Fame de la Ateneul Roman. Elevii si profesorul coordonator vor primi cate un laptop HP si vor reprezenta Romania la finala globala a competitiei, care va implica participanti din 20 de tari.
HP sustine programul Social Innovation Relay pentru a obtine un impact mai mare pentru bunastarea sociala, contribuind nu doar prin donatii financiare si de echipamente, ci si prin intermediul vastei sale experiente tehnologice si prin mobilizarea angajatilor sai, care participa in calitate de mentori si voluntari.

„Platon spunea: «Nevoia este parintele inovatiei.» Colaborarea  cu Junior Achievement in proiectul Social Innovation Relay a fost o provocare foarte placuta de a reflecta, de a cauta mijloace interesante de a comunica mesajul in limbajul adolescentilor, incercand sa le incurajam creativitatea, sa ii motivam sa vina cu idei si sa se implice in concursul SIR 2013.

Raspunsurile entuziaste din partea liceenilor participanti, ideile originale, ecourile ulterioare din partea profesorilor, si dorinta lor de a da inapoi ceva comunitatii ma fac sa cred ca lumea din jur poate fi mai luminoasa daca ne luam cateva momente sa constientizam nevoile celor din jur si dam frau liber creativitatii.” – Claudia Sandulache, Knowledge Management Consultant, HP GeBoc Romania

„Social Innovation Relay este unul dintre cele mai interesante si captivante programe sociale si educationale din care am facut parte. Faptul ca am avut posibilitatea sa aduc la cunostinta elevilor din diferite clase de liceu situatii de inovare sociala care au schimbat viata unora dintre cei mai saraci oameni ai planetei si ca s-a putut realiza o conexiune vizuala si auditiva cu zeci de licee si sute de elevi de pe intreg teritoriul Romaniei reprezinta o mare realizare atat din punct de vedere social si informational, cat si tehnologic.”, a declarat Robert Constantin, PC Category Manager HP PPS Romania, dupa organizarea studiilor de caz care au introdus elevii in lumea inovatiilor sociale.

 

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania, organizatie non-profit, a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA si Junior Achievement – Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. In Romania, programele JA de tip „learning by doing” se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, institutiile de invatamant si sunt sustinute financiar si cu consultanta de catre comunitatea de afaceri.
Informatii suplimentare sunt disponibile la: www.jaromania.org

Despre HP

HP creeaza noi posibilitati pentru ca tehnologia sa aiba un impact relevant asupra oamenilor, companiilor, guvernelor si societatii in ansamblu. HP, cea mai mare companie de tehnologie din lume, pune la dispozitia clientilor sai echipamente de imprimare, computere personale, software, servicii si infrastructura IT care, impreuna, genereaza experiente sigure pentru o lume conectata in permanenta.

Mai multe informatii despre HP (NYSE: HPQ) sunt disponibile pe http://www.hp.com.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.