Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

HOSPICE Casa Speranţei, premiată pentru 2 decenii de activitate în România

0

HOSPICE Casa Sperantei primeste premiul I pentru 2 decenii de activitate si alte doua premii pentru proiecte in cadrul celei de-a zecea editii a Galei Societatii Civile, care a avut loc in data de 28 mai, la Opera Nationala Bucuresti.

Proiectele castigatoare au fost alese dintr-un total de 176 de proiecte si programe inscrise anul acesta in competitie.

Premiul I la sectiunea Programe a fost castigat de asemenea de HOSPICE Casa Sperantei cu Proiectul,” HOSPICE Casa Sperantei, 2 decenii de Ingrijire Paliativa in Romania”, care este o incununare a 20 de ani de activitate in Romania si un premiu de excelenta in ingrijire paliativa.

In cei 20 de ani, Hospice Casa Sperantei a oferit servicii gratuite de ingrijire specializata, asistenta sociala si consiliere psiho-emotionala si spirituala unui numar de peste 12.000 de persoane si a instruit peste 11.000 de profesionisti in ingrijire paliativa.

Astazi, Hospice Casa Sperantei, pionier in ingrijirea paliativa din Romania, ofera ingrijire paliativa gratuita in Brasov, Fagarasi, Zarnesti si Bucuresti. In cei 20 de ani, Hospice Casa Sperantei a devenit cea mai mare organizatie de ingrijire paliativa din Romania fiind desemnata centru de excelenta in Europa Centrala si de Est.

“Anul 2012 este anul aniversar Hospice Casa Sperantei. Vom celebra impreuna cu prietenii si sustinatorii hospice, 20 de ani de victorie asupra durerii, 20 de ani in care am fost alaturi de mii de persoane iubite din familiile celor de langa noi. Sunt mii de copii care au putut sa zambeasca si sa-si traiasca copilaria fara durere, sunt mii de adulti care au putut sa se bucure alaturi de familie in demnitate pana la final.” a declarat Cristiana Ionescu, Director de Strangere de Fonduri HOSPICE Casa Sperantei.

Premiul I a fost acordat la Sectiunea Comportament civic si participare publica, cu proiectul “ECHIPA HOSPICE la Maratonul international Bucuresti”. Un proiect unic in Romania care a introdus cu succes un concept nou: “fundraising personal”. In 2011 in cadrul Maratonului International Bucuresti, Hospice a avut cea mai mare echipa de alergatori la maraton, peste 250 de participanti care au fost incurajati si instruiti sa stranga fonduri in mod personal pentru cauza Hospice.

Premiul II a fost acordat la Sectiunea campanii si proiecte de CSR cu Proiectul “Gift Matching Unicredit Bank pentru HOSPICE Casa Sperantei”. Un proiect inedit prin care Grupul Unicredit a motivat angajatii proprii sa se implice activ in sprijinirea cauzei HOSPICE prin organizare de evenimente de strangere de fonduri.

Doua dintre aceste initiative au fost: cursa celebrului maratonist Andrei Rosu de la Brasov la Bucuresti, 160 de km fara suport si fara pauza si a lui Stanislav Georgiev, CFO Unicredit Bank, de la Ploiesti la Bucuresti.

Acest proiect a fost foarte apreciat de angajati si este un model de implicare si responsabilitate sociala. Angajati Unicredit Bank prin initiativele lor personale de strangere de fonduri au strans peste 40,000 de lei care au fost dublati de catre companie si donatii catre cauza HOSPICE.

HOSPICE Casa Sperantei doreste sa multumeasca tuturor angajatilor si voluntariilor Hospice care au contribuit prin munca lor la aceste premii si desigur tuturor prietenilor hospice care ne-au sprijinit pe parcursul celor 20 de ani de activitate in Romania.

***

HOSPICE Casa Sperantei este cea mai mare organizatie medicala non-profit din Romania care asigura gratuit servicii de ingrijire paliativa.

Ingrijirea paliativa are ca scop alinarea durerii si controlul simptomelor bolnavilor incurabili, asistenta sociala precum si consiliere psihologica si spirituala.

HOSPICE asigura gratuit, de 20 ani, servicii de ingrijire paliativa pentru copii si adulti cu boli terminale in Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti si a fost desemnata ca fiind centru de excelenta pentru Europa de Sud-Est.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.