Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Hornbach România renunță la produsele din lemn de la Schweighofer

0

Magazinul de bricolaj renunță la Schweighofer în urma solicitărilor venite de la 14.000 de cetățeni. [1]

Hornbach a anunțat azi, 22 decembrie, că va încheia relaţiile comerciale cu Schweighofer           pentru  lemnul de construcții și lemnul rindeluit începând cu luna ianuarie a anului viitor [2]. La baza deciziei Hornbach stă suspendarea certificării FSC și presiunea publică menținută în ultima jumătate de an de comunitatea de-clic.

download

Peste 14.000 de cetățeni solicită magazinelor de bricolaj din România (Arabesque, Bricodepot, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin) să renunțe la lemnul ilegal provenit de la Schweighofer. Jurnaliștii de investigație au expus practicile ilicite ale companiei Schweighofer de nenumărate ori în ultimii doi ani. Acum, însăși FSC (Forest Stewardship Council), organizație internațională care verifică legalitatea afacerilor cu lemn, a concluzionat că aceste acuzații sunt reale.

 

“În urma multiplelor dovezi ale tăierilor ilegale, în care toate drumurile duc la Schweighofer, era un pas firesc ca magazinele de bricolaj să înceapă să renunțe la aceste produse. Salutăm decizia Hornbach și vom cere în continuare ca toate magazinele de profil să renunțe la lemnului provenit din tăierile ilegale de pădure.” a declarat Raluca Veștemeanu, campaigner de-clic.

Suspendarea certificării FSC a Schweighofer este un pas important împotriva tăierilor ilegale. Acum trebuie menținută presiunea pentru ca această certificare să fie retrasă definitiv. În acest fel, magazinele de bricolaj nu vor mai avea nicio scuză pentru a-și încheia contractele. Deja, peste 10.000 de membri ai comunității de-clic solicită FSC să-și retragă certificarea. [3]

 

[1] Petiția care cere magazinelor de bricolaj să renunțe la Hornbach: https://campaniamea.de-clic.ro/p/renuntati-la-SH

[2] Comunicat de presă Hornbach: http://www.hornbach.ro/cms/media/ro/comunicate/2016_1/decembrie_1/CP_HORNBACH_-_Schweighofer.pdf

[3] Petiția care cere FSC să retragă definitiv certificarea acordată Schweighofer: http://bit.ly/certiFSC

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.