Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Hope Concert 2015, în prezența Președintelui României, D-nul Klaus Werner Iohannis

0

Excelența Sa, Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României, participă miercuri, 18 martie, la Hope Concert, un eveniment cultural și de responsabilitate socială organizat de Hope and Homes for Children România, în beneficiul copiilor vulnerabili.

afis HC_lat

Prezența Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, este un semnal extrem de valoros pentru Hope and Homes for Children și ne dă încredere să continuăm procesul reformei sistemului de protecție a copilului din România. Unul dintre cele mai importante programe la care HHC România a lucrat în ultimii 17 ani este acela de dezinstituționalizare, găsirea de soluții în care  copiii să fie îngrijiți în medii cât mai apropiate de cel familial, primind astfel șansa de a fi pregătiți pentru o viață independentă. Proiectul de dezinstituționalizare propus de HHC este unul dintre cele mai eficiente din Europa și ne aflăm aproape de momentul în care să putem spune că niciun copil din România nu mai trăiește în instituții, privat de dragoste și de atenție. A fost un drum lung, dar suntem aproape de linia de finish la care visăm, aceea ca până în 2020 să găsim soluții pentru cei încă 8000 de copii instituționalizați.

Dezinstituționalizarea nu se poate face însă fără ajutorul autorităților, fără voință politică, iar Hope and Homes for Children România, alături de alte organizații care activează în acest domeniu, au imensul avantaj de a beneficia de sprijinul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Dezinstituționalizarea în România este un proiect asumat de ministerul de resort, ceea ce face munca noastră cu mult mai ușoară. ”Susținerea pe care o primim astăzi din partea Președinției României ne garantează că putem duce la îndeplinire misiunea noastră, aceea de a închide toate instituțiile de tip vechi din România până în 2020”, spune Ștefan Dărăbuș, Director pentru Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children.

Despre Hope and Homes for Children

Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, 5.651 de copii au fost scoşi din instituţii; 20.954 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 708 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1711 de copii au fost primiţi în regim de urgenţă şi peste 6.500 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de HHC România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 29.680 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes România, al cărei obiectiv este ca până în 2020 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră.

http://www.hhc.ro/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.