Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Holcim România încheie un proiect de foraj și aduce apă potabilă celor 10 familii din cătunul Valea Lupului

0

Holcim România, membră a grupului LafargeHolcim, unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate, în parteneriat cu Primăria Comunei Țețchea, inaugurează astăzi prima sursă de apă potabilă din cătunul Valea Lupului, în urma finalizării unui proiect de foraj. 40 de locuitori ai localității beneficiază acum de o sursă de apă constantă și curată.

Holcim România se implică frecvent în proiecte de îmbunătățire a calității vieții membrilor comunităților în care activează. În baza parteneriatului de lungă durată cu Primăria Comunei Țețchea, compania a participat cu resurse financiare și logistice la realizarea proiectului de foraj de apă din localitatea Valea Lupului, arondată administrației comunei.

În urma finalizării acestui proiect, 10 familii – aproximativ 40 de persoane – beneficiază de o sursă de apă potabilă. Localitatea se află în apropierea fabricii de ciment Holcim din Aleșd, județul Bihor.

Valoarea totală a proiectului de foraj apă s-a ridicat la 64.000 de lei, sumă la care compania a contribuit cu 44.000 de lei.

“O componentă esențială a planului nostru 2030 este ca, în zonele cu resurse limitate de apă, să oferim comunităților, din zonele in care operăm, acces la sursa de apa potabilă. Exact asta am făcut atunci când am creat în Valea Lupului o sursă de apă potabilă pentru săteni, în conformitate cu preocuparea noastră consecventă pentru protejarea apei și naturii”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă al Holcim România .

 

Până la implementarea acestui proiect, locuitorii din Valea Lupului foloseau apa obținută cu ajutorul unui sistem improvizat pentru captarea unui izvor, însă acesta a secat în ultimii patru ani. În lipsa unei surse de apă potabilă curentă, sătenii își procurau apa potabilă din fântâni din satele învecinate sau o cumpărau.

Ţețchea, Telechiu, Hotar și Subpiatră sunt cele patru sate arondate comunei Ţețchea. În primele două, există o rețea de apă, iar, în ultimele, lucrările la rețeaua de apă vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an. Însă Valea Lupului, aflându-se la trei kilometri distanță de Subpiatră, nu a putut fi inclusă în proiectul de alimentare cu apă realizat de administrația locală.


“Ne onorează să-i putem ajuta pe locuitorii din Valea Lupului facilitându-le accesul la o sursă de apă potabilă. În același timp, însă, suntem conștienți că, potrivit Institutului Național de Statistică, 8.500.000 de locuitori ai României nu au apă curentă. În acest context și ținând cont de faptul că protejarea sănătății – având în vedere oamenii și comunitățile – se află, în continuare, în centrul tuturor acțiunilor noastre, ne dorim ca acest proiect să fie deopotrivă un exemplu, un început și un apel la coeziune în domeniul responsabilității corporative”,
spune Ignacio Arroyo, Directorul fabricii Holcim din Aleșd.

La nivel național, doar 55% din populație are acces la servicii publice de alimentare cu apă, iar potrivit Agenției Europene de Mediu utilizarea de apă potabilă și nepotabilă s-a redus semnificativ în doar 21 de ani de la 20,4 mld. metri cubi, în 1990, la 7,19 mld. metri cubi în 2012. Prin urmare, consumul de apă pe cap de locuitor ajunge anual la 1,894 metri cubi.

Despre Holcim România

Holcim (Romania) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare și un terminal de ciment la Turda, 13 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi patru terminale de ciment. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 800 de angajați. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro şi pagina oficială de Facebook: facebook.com/holcimromania

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului XXI.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.