Holcim România continuă programul Atelierele Holcim prin modernizarea a două ateliere de practică

0

Holcim România continuă în 2016 Atelierele Holcim, program de susținere a educației vocaționale în rândul elevilor, prin modernizarea atelierelor de practică ale Colegiului Tehnic Câmpulung și Colegiului Tehnic Alexandru Roman din Aleșd.

Atelierele Holcim - Colegiul Tehnic Alesd - 2

Programul “Atelierele Holcim” face parte din acțiunile de responsabilitate socială pe care le desfășurăm în sprijinul pregătirii profesionale a tinerilor din comunitățile Holcim. Este un program complex de susținere a educației vocaționale în rândul elevilor, pe care l-am inițiat în cursul anului 2015.

Programul Atelierele Holcim este derulat în parteneriat cu Colegiul Tehnic Câmpulung și Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleșd și va viza în anul 2016 pregătirea a 60 de elevi din clasele a IX-a și a X-a – specializare mecanică și electrică. Prin continuarea programului împreună cu colegiile partenere, dar și prin dotările performante necesare însușirii abilităților profesionale în domeniul tehnic, Holcim România contribuie la dezvoltarea profesională a elevilor pentru integrarea lor mai facilă pe piața muncii.

Modernizarea atelierelor de practică din colegiile partenere a vizat amenajarea spațiului existent, asigurarea condițiilor de siguranță și igienă, dotarea atelierelor cu scule și echipamente, bancuri și truse de lucru, precum și repunerea în stare de funcționare a mașinilor existente. Investiția companiei în proiectul Atelierele Holcim se ridică la 110.000 euro.

Atelierele Holcim - Colegiul Tehnic Campulung

“Dezvoltarea durabilă reprezintă unul dintre obiectivele cheie ale activității Holcim România și se bazează pe sprijinirea dezvoltării comunităţilor locale și investiţiile în platforme educaţionale mai bune şi mai sigure. Credem că România are mare nevoie de formarea profesională a generațiilor viitoare de specialiști pe diverse domenii de lucru, acesta fiind unul dintre cei mai importanți vectori de evoluție economică sustenabilă. Este motivul pentru care am decis să continuăm investițiile în acest program de dezvoltare profesională. Programul Atelierele Holcim susține atât pregătirea tinerilor din învățământul tehnic, la cele mai înalte standarde în domeniu, cât și facilitarea integrării acestora pe piața muncii.”, a declarat Mădălina Crăciunescu, Director Organizație și Resurse Umane Holcim România.

Atelierele Holcim susțin formarea elevilor ca viitori profesioniști prin oferirea de informații teoretice noi și relevante pentru contextul pieței, prin practica specializată în noile ateliere unde utilizează echipamente moderne de lucru și prin posibilitatea oferită elevilor de a observa și participa la fluxul de lucru în diferite departamente ale unei fabrici de ciment.

Atelierele Holcim - Colegiul Tehnic Alesd - 4

Sprijinim dezvoltarea profesională, dar și îmbunătățirea abilităților personale ale elevilor. Anul acesta, Atelierele Holcim vor debuta în luna aprilie, când elevii de la cele două colegii vor beneficia de cursuri de abilități personale, pentru dezvoltarea aptitudinilor de comunicare și de lucru în echipă, precum și asumarea responsabilităților. De asemenea, elevii vor afla de la specialiștii Holcim informații esențiale despre activitatea de producere a cimentului, dar și noțiuni importante despre sănătatea și securitatea în muncă și acțiunile ce au ca scop grija asupra mediului înconjurător.

Elevii vor trece, ulterior, printr-un proces de selecție pentru a fi integrați în toamnă, la modulul de practică, în cadrul căruia vor efectua un stagiu de practică de trei săptămâni la una dintre fabricile Holcim din România (Aleșd sau Câmpulung). Elevii vor avea astfel posibilitatea de a vedea cum pot avea succes practicând o meserie în siguranță și la un nivel ridicat de performanță.

Programul Atelierele Holcim s-a desfășurat în 2015 în varianta pilot atât la Câmpulung, prin Colegiul Tehnic, cât și la Aleșd (jud. Bihor), prin Colegiul Tehnic Alexandru Roman. În această fază, 88 de elevi de la ambele colegii au beneficiat de instruire specifică din partea mentorilor Holcim în modulul teoretic și 33 de elevi de la ambele colegii au fost în practică la fabricile Holcim.

Despre Holcim România

Holcim (Romania) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare la Turda, 13 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 5 terminale de ciment. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 800 de angajați. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro şi pagina oficială de Facebook: facebook.com/holcimromania

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.