Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

HipTrip România Culinară –bucătăria românească în aer liber!

0

HipTrip România Culinară este locul unde diversitatea bucătăriei tradiționale românești se întâlnește cu sfera urbană și cu frumusețea cinematografiei. Acest trio de elemente este destinat tuturor celor pasionați de arta din bucătărie, dar și celor care își doresc să evadeze din jungla urbană pentru un weekend în grădina conacului Vivolis.

Ateliere, Live Cooking, speakeri și ecranizări tematice, la conac

Evenimentul HipTrip România Culinară iși dorește să pună în valoare obiceiurile bucătăriei tradiționale românești, prin trei zile pline de ateliere culinare, live cooking, ecranizări tematice, speakeri și dezbateri pe teme provocatoare. Toate acestea se vor petrece în grădina conacului Vivolis, un domeniu liniștit, care te face să uiți cât de aproape ești de orașul zgomotos.

Evenimentul își propune să ducă bucătăria românească din sfera tradițională în cea urbană și își dorește să devină o punte de legătură între puținii păstrători de tradiții gastronomice care prezervă aceleași metode de gătit ca în secolele trecute, făcând uz de ingrediente cultivate local, și generațiile tinere, urbanizate, care doresc a pastra acel gust de neuitat, dar utilizând metode și concepte gastronomice moderne.

Proiecții de film în grădină

Programul HipTrip România Culinară se va desfășura în aer liber, alături de cele mai îndrăgite food-truck-uri, care vă vor delecta atât cu deliciile bucătariei românești, dar și cu alte felurite tradiții gastronomice din toate colțurile lumii. Vor fi workshop-uri culinare, cu preciați chefi și profesioniști în domeniu care vor dezbate despre ce inseamnă noua bucătarie, vom avea demonstrații culinare autentice și degustări de vinuri. La sfârșitul fiecărei seri, invitații noștri vor putea viziona un film cu tematică culinară, în grădina conacului. Filmele sunt atent alese și corespunzătoare, așa că trebuie să nu le ratați.

În cadrul HipTrip România Culinară, va avea loc avanpremiera proiectului “Fragmente”, film produs de Chef Mihai Toader și muzicianul Bogdan Mihai Simion, urmată de o scurtă supriză muzicală și o sesiune de Q&A, toate având rolul de a vă stimula capacitatea de introspectie si analiza a tradițiilor satului romanesc.

Trei zile de picnic, film și muzică în aer liber

Programul HipTrip România Culinară este alcătuit cu scopul de a oferi un context divers, de care să se poată bucura toată lumea! Dacă ești pasionat de bucătărie, la HipTrip România Culinară poți învăța lucruri noi, alături de invitații noștri profesioniști. Dacă vrei să afli mai multe despre cultura gastronomică a României, te așteptăm cu demonstrații autentice și speakeri ajunși din cele mai frumoase zone ale țării.

Perioada de desfășurare a evenimentului este 10-12.08.2018 august.

La conac se poate ajunge cu ușurință, atât cu mașina, cât și cu mijloacele de transport în comun. Adresa este calea București-Ploiești nr. 155, sector 1. Pe googlemaps sau waze, alegeti destinatia: Vivolis Events.

Parcarea este liberă, iar biletele pot fi achiziționate pe www.eventbook.ro, sau de la locație, în ziua evenimentului.

Informatii despre programul evenimentului regasiti pe site-ul www.hiptrip.ro

HipTrip România Culinară este un proiect organizat de Fundația OVI și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.