Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

HelpLine, prima aplicație dedicată exclusiv persoanelor izolate la domiciliu în urma unui test pozitiv Covid-19

0

București, 3 martie 2021 – Pacienții izolați la domiciliu în urma unui test pozitiv Covid-19 au acum la dispoziție aplicația HelpLine lansată de Help Net. În cele 14 zile de izolare, aceștia au acces la servicii medicale gratuite și beneficiază de o legătură directă și personalizată cu o echipă de medici specialiști.

Primul pas este înregistrarea în aplicație și înscrierea în program conform Regulamentului. Pacientul intră într-un proces de screening medical preliminar în urma căruia este încadrat în categoria medicală corespunzătoare în funcție de istoricul său medical, fiind apoi preluat de un medic specialist. Astfel este monitorizat și îndrumat constant în perioada de izolare, i se oferă consultații și, în funcție de simptome, primește un tratament pe care îl poate achiziționa online din Farmaciile Help Net, cu livrare în aceeași zi. Dacă situația și starea de sănătate impun acest lucru, medicul va recomanda pacientului să cheme ambulanța pentru a fi transferat la spital. Medicii parteneri, care își oferă serviciile, experiența și cunoștințele prin intermediul aplicației HelpLine, acționează cu responsabilitate și evaluează obiectiv nevoile persoanelor infectate cu SARS CoV 2, în perioada de monitorizare.

Aplicația HelpLine răspunde perfect nevoilor acestei perioade de pandemie. Multe dintre persoanele care se infectează cu SARS CoV 2 sunt neliniștite nu doar din cauza bolii în sine, ci și a faptului că timp de două săptămâni nu pot părăsi domiciliul. Acum au la dispoziție o platformă care îi pune în legătură directă cu noi, medicii specialiști, iar noi îi asistăm constant, în funcție de nevoi, chiar și de câteva ori pe zi în perioada de izolare. Inițiativa Help Net, unică deocamdată în sectorul farmaceutic din România, completează eforturile societății în această perioadă complicată de pandemie. Orice gest ne ajută să rămânem sănătoși.”- Claudiu Ruscu, medic ATI, parte din echipa medicală parteneră.

Întreaga interacțiune medic-pacient Covid-19 are loc online, iar pentru monitorizarea constantă va fi utilizat un canal de comunicare stabilit de comun acord: e-mail, telefon sau prin intermediul aplicațiilor de mesagerie online (WhatsApp etc.).

Am avut în jurul nostru colegi, rude, cunoscuți care s-au confruntat cu această boală și cu izolarea care vine odată cu ea și am înțeles cât de importante sunt susținerea și ajutorul pentru a trece mai ușor peste această perioadă dificilă. Am lansat acest serviciu dedicat comunității pentru a ne asigura că pacienții noștri primesc atenția si îngrijirea medicală de care au nevoie, chiar și în perioada izolării cauzate de infectarea cu SARS CoV 2, când nu pot ajunge la medic sau în farmacie. Aplicația HelpLine este un răspuns și modalitatea noastră de a fi cât mai aproape de pacienți, de a le oferi produse și servicii premium.” – Sebastian Ring, Managing Director Help Net.

Aplicația HelpLine este disponibilă în Google Play, dar și pe www.helpnet.ro unde se poate accesa direct de pe computer.

Informații suplimentare despre Farmaciile Help Net |www.helpnet.ro

Înființată în 1998, Help Net Farma operează unul dintre cele mai mari lanțuri farmaceutice din România. Farmaciile Help Net se află în top 3 lanțuri farmaceutice în România, cu peste 400 de unități deschise la nivel național și o cifră de afaceri de 169 de milioane de euro în 2019. Compania are aproximativ 2500 de angajați care oferă servicii de calitate înaltă pentru peste 3,7 milioane de pacienți.

Din iulie 2018, Help Net, alături de distribuitorul de medicamente Farmexim, face parte din concernul german PHOENIX group, lider european în servicii de sănătate.

PHOENIX group, cu sediul la Mannheim, este un furnizor de servicii integrate de sănătate, cu o acoperire unică în Europa. Cu o prezență activă în 27 de țări, acesta oferă o acoperire geografică fără precedent. PHOENIX are o rețea de 161 centre de distribuție, peste 2700 de farmacii proprii în 14 țări europene și 39.000 de angajați. Viziunea PHOENIX group este să fie cel mai bun furnizor de servicii integrate de sănătate, indiferent de locul în care își desfășoară activitatea.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.