Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Help Net îşi pregăteşte farmaciştii în acordarea primului ajutor

0

  Parteneriatul strategic cu Crucea Roşie continuă

Help Net continuă parteneriatul strategic cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România prin organizarea de cursuri de prim ajutor în situaţii de urgenţă atât la sediul central din Bucureşti, cât şi în 12 farmacii Help Net la nivel naţional. Parteneriatul are ca scop principal informarea şi pregatirea personalului Help Net în acordarea de prim ajutor în caz de nevoie.

Pacientul se află în centrul preocupării Help Net, iar compania şi-a luat angajamentul de a fi parte din viaţa comunităţii printr-o implicare activă în societate. Mai mult, Help Net investeşte continuu în formarea echipei, prin colaborarea cu specialişti de top. Totodată, acest proiect facilitează accesul la informaţie prin sfaturile specialiştilor Help Net.

„Prin continuarea acestui parteneriat ne dorim să arătăm pacienţilor noştri că printr-o informare şi pregătire corespunzătoare pot fi diminuate atât consecinţele, cât şi numărul victimelor în caz de accidente sau situaţii neplăcute. Parteneriatul cu Crucea Roşie reprezintă o dovadă de grijă pentru pacienţi, o dorinţă de a le oferi sprijin, dar şi de a ne îmbunătăţi în permanenţă serviciile oferite.”, afirmă Isabelle Iacob, Director General Help Net.

help netProiectul este un proces continuu, el derulându-se şi în acest an pentru ca un număr cât mai mare de Farmacii Help Net să aibă personal pregătit să acorde primul ajutor în cazul situaţiilor de urgenţă. În plus, în perioada următoare, Help Net va dota o parte din farmacii cu defibrilatoare. Lista farmaciilor pregătite pentru a acorda primul ajutor se va afla şi pe site-ul www.helpnet.ro.

De asemenea, pentru a susţine iniţiativele Crucii Roşii, în peste 60 de farmacii Help Net din ţară se află instalate urne de donaţii pentru strângerea de fonduri. Acestea vor fi folosite pentru a sprijini comunităţile prin intermediul Crucii Roşii, singura organizaţie umanitară din ţară care are atribuţii ca auxiliară a autorităţilor publice în domeniul prevenirii şi intervenţiei în caz de urgenţă.

Parteneriatul dintre Help Net şi Crucea Roşie urmăreşte dezvoltarea unei culturi a pregătirii în oferirea primului ajutor în caz de urgenţă, a prevenirii şi reducerii riscurilor şi victimelor, precum şi educarea pentru intervenţie şi acordarea primului ajutor.

Despre Help Net

Help Net Farma este o companie 100% românească pe acţiuni, ce operează una dintre cele mai importante reţele de farmacii din România. Help Net Farma face parte, alături de importatorul şi distribuitorul de suplimenţi nutritivi şi dermato-cosmetice Green Net, din grupul Farmexim – primul importator şi distribuitor de produse farmaceutice din România. Lanţul de farmacii Help Net a fost înfiinţat în 1998 şi are în prezent 200 de puncte de vânzare pe tot teritoriul României.

Despre Societatea Naţională de Cruce Roşie din România

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România este o organizaţie umanitară care funcţionează neîntrerupt din 1876, membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliară autorităţii publice şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.

Prin programele şi activităţile sale în beneficiul societăţii contribuie la prevenirea şi alinarea suferinţei sub toate formele, protejează sănătatea şi viaţa, promovează respectul faţă de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naţionalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenenţă socială sau politică.

Principiile fundamentale ale Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie sunt: Umanitate, Imparţialitate, Neutralitate, Independenţă, Voluntariat, Unitate şi Universalitate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.