HeidelbergCement România sprijină cu 140.000 euro spitalele din Neamț, Hunedoara și Dâmbovița în lupta împotriva COVID-19

0

HeidelbergCement România se alătură eforturilor de susținere a spitalelor, precum și a medicilor, asistenților și infirmierilor care lucrează în acestea, în județele Neamț, Hunedoara și Dâmbovița, acolo unde își concentrează activitatea operațională prin fabricile de ciment.

Citește despre multe inițiative importante de mobilizare și sprijin în perioada aceasta aici: https://www.romaniapozitiva.ro/anticoronavirus/

Containere pentru triaj și prevenirea contaminării la Spitalul Județean Neamț

În cadrul unui parteneriat cu Asociația Volunteer for Life, HeidelbergCement România a donat Spitalului Județean Neamț patru containere medicale echipate, mobilate și dezinfectate, astfel încât trierea pacienților să aibă loc în afara perimetrului propriu-zis al spitalului. Acestea conțin și camere de izolare, unde pacienții așteaptă să fie trimiși pe secțiile de specialitate.

Principala noastră preocupare în aceste momente este menținerea sănătății și siguranței angajaților și partenerilor noștri. Pe lângă măsurile stricte pe care le-am luat la nivelul intern în cadrul societății, putem să îi protejăm și prin sprijinul oferit comunităților unde ne desfășurăm activitatea,” a declarat Florian Aldea, Președinte-Director General HeidelbergCement România.

Sprijin financiar pentru spitalele județene din Dâmbovița și Hunedoara

HeidelbergCement România a sprijinit Fondul de Urgență inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare cu suma de 124.000 euro.

Din această sumă s-au achiziționat și trimis Spitalului Județean Târgoviște șase paturi de terapie intensivă și un monitor de funcții vitale, iar Spitalului Județean de Urgență Deva un aparat performant, care detectează 18 virusuri (coronavirus, virus gripal, virus paragripal) și patru bacterii.

De asemenea, căutăm modalități de a susține și activitatea Spitalului din Pucioasa, care are în acest moment rol de spital suport”, a completat dl. Florian Aldea.

Sprijin financiar pentru inițiativa Cumpărături la ușa ta

HeidelbergCement România a oferit suma de 5.000 euro inițiativei Cumpărături la ușa ta, pentru înființarea unui call center, asigurarea materialelor de protecție sanitară a voluntarilor care fac livrările de alimente și organizării unui prim centru logistic. Cumpărături la ușa ta este o inițiativă voluntară a Asociației Geeks for Democracy care livrează la domiciliu persoanelor în vârstă sau nedeplasabile pachete de alimente de strictă necesitate, pentru ca mult mai mulți oameni să poată rămâne acasă, în siguranță.

Apelurile se realizează la numărul de telefon 0727030303 între orele 8:00 și 21:00. Transportul și logistica sunt gratuite, iar toți cei implicați sunt voluntari.

În acest moment, voluntarii distribuie alimente în București și județul Ilfov. Voluntari din alte orașe s-au alăturat acestei inițiative, apelurile fiind preluate la nivel național prin acest call center. Costurile de livrare sunt gratuite, dar costul cumpărăturilor se achită la livrare, conform bonului de casă.

Colaborarea dintre mediul de afaceri, ONG-uri și autorități

În calitate de participanți în Coaliția România Sustenabilă vrem să mulțumim companiilor care colaborează și contribuie pentru diminuarea efectelor acestei crize și facem un apel către întregul mediu de afaceri de a se implica și sprijni și acestă cauză.

Suntem parteneri ai Ambasadei Sustenabilității în România de peste doi ani de zile și sprijinim în acest fel colaborarea dintre companiile responsabile, autoritățile statului, ONG-uri și comunitățile implicate.

Acum este mai important ca niciodată să fim uniți. Acționați fiecare în comunitățile unde vă desfășurați activitățile, colaborați cu ONG-urile și instituțiile statului pentru a identifica urgențele și sprijiniți acolo unde o puteți face”, a încheiat Florian Aldea.

Activitatea HeidelbergCement România se desfășoară în mod normal

Heidelbergcement România respectă cu strictețe toate dispozițiile legale și toate recomandările autorităților din sistemul de sănătate publică. Unitățile HeidelbergCement România funcționează în acest moment normal, fiind depuse eforturi pentru a asigura continuitatea activității.

Citește despre multe inițiative importante de mobilizare și sprijin în perioada aceasta aici: https://www.romaniapozitiva.ro/anticoronavirus/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.