Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

HeidelbergCement România și Fundația LEADERS pregătesc o serie de cursuri intensive de educație nonformală pentru tinerii liceeni

0

HeidelbergCement România, unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate din țară, împreună cu Fundația LEADERS, organizație care formează și susține lideri responsabili, au demarat anul acesta Start pentru o carieră BETON, un nou proiect de educație nonformală, dedicat tinerilor aflați la început de parcurs profesional.

În luna martie, caravana Start pentru o carieră BETON a ajuns în județele Hunedoara, Dâmbovița și Neamț, inițiatorii programului având ocazia să interacționeze direct cu peste 1.300 de tineri aflați în ultimii ani de liceu. Cei interesați s-au putut înscrie în proiect până pe 6 aprilie, 75 dintre ei urmând să ia parte la cursurile de educație nonformală susținute de specialiștii LEADERS. În perioada următoare, va avea loc procesul de selecție a celor 25 de elevi din fiecare județ, iar cursurile se vor desfășura în intervalul 15 aprilie – 22 mai 2019.

Am întâlnit elevi din Hunedoara, Deva, Simeria, Ilia, Bicaz, Piatra Neamț, Târgoviște, Fieni și Pucioasa și am fost primiți cu extrem de mult entuziasm și cu multă curiozitate. Ni s-a confirmat și de această dată nevoia de educație nonformală, mai ales în anii care preced momentul alegerii unei cariere, așa cum sunt clasele a XI-a și a XII-a. Ne-am bucura foarte mult să îi regăsim printre cursanți în perioada următoare.” a declarat Beatrice Alexandrescu, Project Manager, Fundația LEADERS.


O oportunitate unică de dezvoltare personală pentru 75 de tineri

Proiectul Start pentru o carieră BETON își propune să ofere două zile de cursuri intensive de educație nonformală pentru cei 75 de tineri din Bicaz, Deva, Fieni, dar și din localitățile învecinate. Cursurile vor fi ținute de specialiștii de la Fundația LEADERS și vor avea loc în lunile aprilie și mai, în cadrul fabricilor HeidelbergCement, participanții având ocazia să interacționeze cu un potențial angajator și să beneficieze de facilitarea accesului în cadrul procesului de selecție pentru cea de-a IV-a ediție a Școlii de Ucenicie HeidelbergCement.

Ne dorim să pregătim generații tot mai puternice de profesioniști care, indiferent de domeniul în care vor activa, au nevoie să dețină abilități de bună comunicare în echipă, să poată înțelege și valorifica oportunitățile profesionale care apar și să își exploreze zi de zi adevăratul potențial. Prin proiectul Start pentru o carieră BETON ne propunem să le oferim 14 ore de învățare intensivă, prin teorie, dar și prin practică, astfel încât să aducem o contribuție reală și semnificativă la îmbunătățirea pieței muncii în domeniul în care activăm și nu numai.”, explică Dumitru Pașcu, Directorul de Resurse Umane al HeidelbergCement România.

Proiectul are în spate peste 18 ani de experiență ai Fundației LEADERS, timp în care le-au trecut pragul peste 7.000 de absolvenți liceeni din peste 60 de comunități, fiind implicate mai bine de 100 de unități de învățământ.

Misiunea LEADERS este de a dezvolta lideri la toate nivelurile. Facem acest lucru de peste 18 ani și ne bucurăm că anul acesta dezvoltăm, împreună cu HeidelbergCement, proiectul Start pentru o carieră Beton. În cadrul acestuia, avem ocazia de a identifica și ajuta la dezvoltarea unor tineri responsibili, cu potențial, care acum se află într-un moment cheie din viața lor, finalul liceului, momentul marilor alegeri.”, a completat Beatrice Alexandrescu, Project Manager, Fundația LEADERS.

***

Despre HeidelbergCement România

HeidelbergCement România S.A. este unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate de pe piața locală, membru al grupului german HeidelbergCement. Compania a luat naștere în anul 2015, prin fuziunea Carpatcement Holding S.A., Carpat Beton S.R.L. și Carpat Agregate S.A., care au fost înființate între 1998 și 2004 ca parte a investițiilor realizate în România de grupul HeidelbergCement, care depășesc 520 de milioane de euro.

HeidelbergCement România S.A. deține trei fabrici de ciment, situate la Tașca, Fieni și Chișcădaga, 21 stații de betoane, 7 cariere și 5 balastiere de agregate. Compania produce și comercializează ciment și betoane de diverse clase (de înaltă rezistență, pentru îmbrăcăminți rutiere, pentru lucrări hidrotehnice și de uz general), precum și agregate de carieră și de balastieră.

Odată cu preluarea producătorului italian de ciment Italcementi, grupul HeidelbergCement a devenit numărul 1 în producția de agregate, numărul 2 în producția de ciment și numărul 3 în producția de betoane, la nivel mondial. Grupul are aproximativ 60.000 de angajați în peste 3.000 de locuri de producție din circa 60 de țări din întreaga lume.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.