Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

HeidelbergCement România dotează două spitale, din comunitățile în care activează, cu aparatură medicală în valoare de 50.000 de euro

0

HeidelbergCement România continuă acțiunile de sprijinire a comunităților în care își desfășoară activitatea. Spitalul Bicaz va fi dotat cu o instalație nouă de fluide medicale în valoare de 30.000 de euro, fără de care nu și-ar putea continua activitatea, iar masa de operație, veche de 33 de ani a secției de Urologie din Spitalul Pucioasa, va fi înlocuită cu una modernă în valoare de 20.000 de euro.

Spitalul Orășenesc „Sf. Ierarh Nicolae” Bicaz, județul Dâmbovița, deservește o populație de 44.197 de locuitori, în principal populația orașului Bicaz și împrejurimile. Lucrările de reparații la instalația de fluide medicale în cadrul spitalului reprezintă una din cerințele medicale obligatorii pentru menținerea autorizației sanitare de funcționare și acreditare a spitalului ca furnizor de servicii medicale. În urma investiției, unitatea medicală va beneficia de o instalație nouă completă, pentru producerea și distribuția gazelor medicale.

 „Salutăm inițiativa companiei HeidelbergCement și sprijinul oferit Spitalului Orășenesc ”Sf. Ierarh Nicolae” Bicaz. Înlocuirea vechii instalații de fluide medicale, aflată în grad avansat de uzură fizică și morală, cu o instalație nouă, reprezintă un pas important în efortul de modernizare a unității noastre, o garanție certă a preocupărilor pentru creșterea calității serviciilor medicale oferite pacienților noștri și un demers considerabil pentru atingerea dezideratului: „un spital al comunității pentru comunitate”, a declarat Dr. Letiţia-Gabriela Damoc, Managerul Spitalului Orășenescu „Sf. Ierarh Nicolae” Bicaz.

De asemenea, Spitalul Orășenesc Pucioasa, județul Dâmbovița, deservește o populație de 60.000 de locuitori, în principal din Pucioasa și Fieni și 11 comune arondate. Unitatea medicală furnizează servicii medicale complexe, având o adresabilitate crescută și un număr mare de intervenții chirurgicale – cel puțin 2 operații, zilnic. În acest context, dotarea spitalului cu o masă de operație era necesară pentru asigurarea unor servicii medicale chirurgicale de calitate și pentru creșterea gradului de siguranță și satisfacție a pacienților internați din secția de Urologie a unității.

„Masa de operație este componenta cea mai importantă în sala de operație, întrucât asigură suportul fizic pentru pacient pe durata intervenției chirurgicale. În prezent, masa din sala de operație Urologie are o vechime de 33 de ani, fiind achiziționată la momentul în care Spitalul a fost dat în folosință – 1984. Calitatea actului medical este dată și de calitatea aparaturii medicale utilizate. Drept urmare, echipa de conducere a Spitalului Orășenesc Pucioasa salută inițiativa companiei HeidelbergCement România și efortul de susținere a comunităților locale”, a declarat Dr. Daniel Cioroba, Director Medical – Spitalul Orășenesc Pucioasa.

“Nivelul de trai și siguranța angajaților și a vecinilor noștri este o prioritate a companiei noastre. Ne bucurăm că activitatea și rezultatele financiare obținute în ultimii ani ne permit să realizăm astfel de proiecte importante pentru comunitățile în care ne desfășurăm activitatea“, a declarat Florian Aldea, Directorul General al HeidelbergCement România.

Despre HeidelbergCement România

Heidelberg Cement România S.A. este unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate de pe piața locală, membru al grupului german HeidelbergCement. Investițiile realizate în România de grupul HeidelbergCement depășesc 520 de milioane de euro.

HeidelbergCement România S.A. deține trei fabrici de ciment, situate la Tașca, Fieni și Chișcădaga, 21 de stații de betoane, 7 cariere și 5 balastiere de agregate. Compania produce și comercializează ciment și betoane de diverse clase (de înaltă rezistență, pentru îmbrăcăminți rutiere, pentru lucrări hidrotehnice, de uz general și poriment), precum și agregate de carieră și de balastieră.

Odată cu preluarea producătorului italian de ciment Italcementi, grupul HeidelbergCement a devenit numărul 1 în producția de agregate, numărul 2 în producția de ciment și numărul 3 în producția de betoane, la nivel mondial. Grupul are aproximativ 59.000 de angajați în peste 3.000 de locuri de producție din circa 60 de țări din întreaga lume.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.