HeidelbergCement ajută la facilitarea accesului la servicii medicale pentru peste 6.000 de copiii din Pucioasa, Fieni și comunele arondate

0

Peste 6.000 de copii din Pucioasa, Fieni și comunele arondate beneficiază de la începutul acestei luni de o secție nouă de pediatrie în cadrul Spitalului Orășenesc Pucioasa, în urma unui ample investiții din partea HeidelbergCement, care a început în primăvara acestui an. Această aripă a spitalului nu mai era funcțională încă din anul 2015.

Serviciile medicale aproape de casă sunt o necesitate

Spitalul Orășenesc Pucioasa deservește o populație de 60.000 de locuitori, atât din Pucioasa, cât și din Fieni și din comunele arondate, iar mai bine de 6.000 dintre aceștia sunt copii. Până în luna septembrie a acestui an, cei mici și părinții lor erau nevoiți să se prezinte la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, timpul de așteptare, precum și distanța față de casă fiind un impediment major în rezolvarea completă și corectă a problemelor medicale.

„Importanța existenței unor servicii medicale cât mai aproape de casă este indiscutabilă, de aceea investiția în redeschiderea Secției de Pediatrie din Spitalul Orășenesc Pucioasa a fost o prioritate pentru HeidelbergCement. Ne bucurăm să vedem astăzi rezultatele muncii unei echipe întregi de profesioniști și să știm că fiecare copil din comunitatea în care și noi activăm are șansa să fie tratat mai rapid, deci mai eficient.”, a explicat Cristian Voinițchi, Directorul Fabricii HeidelbergCement din Fieni.

Investiția totală de 242.923 lei a vizat lucrări de reparații, amenajări și recompartimentări în întreaga locație, saloane, cabinete, holuri, vestiare sau biberonărie, precum și înlocuirea integrală a instalațiilor electrice, termice și sanitare, înlocuirea tâmplăriei interioare, a pardoselilor, prin placări cu gresie sau linoleum antibacterian, precum și refacerea totală a grupurilor sanitare.

Secția de Pediatrie se adaugă astfel celorlalte 13 secții și compartimente care funcționează deja în cadrul spitalului, dintre care trei cu profil chirurgical, precum și un compartiment de primire urgențe, un compartiment de anestezie și terapie intensivă și un laborator de imagistică.

Un spațiu nou și prietenos pentru micii pacienți

Pentru o atmosferă cât mai plăcută și pentru un puternic rol terapeutic, secția este decorată cu ilustrații ale personajelor din universul pionierului filmului de animație, Dem Demetrescu (1903- 1977). Printre ilustrațiile oferite de DemCreativ îi putem regăsi pe Ionică Vulpoiul, Trăncănel, Capra cu trei iezi sau chiar Lupul cel Viclean.

Îmbunătățirea accesului la servicii de asistență medicală de calitate este esențială pentru funcționarea adecvată a unei societăți durabile, de aceea HeidelbergCement România, în calitate de Partener Platinum la Ambasada Sustenabilității din România, împreună cu alte companii și organizații non-guvernamentale, își propune să atingă, până în 2030, țintele formulate de Organizația Națiunilor Unite pe acest domeniu.

***

Despre HeidelbergCement România

HeidelbergCement România S.A. este unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate de pe piața locală, membru al grupului german HeidelbergCement. Compania a luat naștere în anul 2015, prin fuziunea Carpatcement Holding S.A., Carpat Beton S.R.L. și Carpat Agregate S.A., care au fost înființate între 1998 și 2004 ca parte a investițiilor realizate în România de grupul HeidelbergCement, care depășesc 520 de milioane de euro.

HeidelbergCement România S.A. deține trei fabrici de ciment, situate la Tașca, Fieni și Chișcădaga, 21 stații de betoane, 7 cariere și 5 balastiere de agregate. Compania produce și comercializează ciment și betoane de diverse clase (de înaltă rezistență, pentru îmbrăcăminți rutiere, pentru lucrări hidrotehnice și de uz general), precum și agregate de carieră și de balastieră.

Odată cu preluarea producătorului italian de ciment Italcementi, grupul HeidelbergCement a devenit numărul 1 în producția de agregate, numărul 2 în producția de ciment și numărul 3 în producția de betoane, la nivel mondial. Grupul are aproximativ 60.000 de angajați în peste 3.000 de locuri de producție din circa 60 de țări din întreaga lume.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.