Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Hai ACASA: Oportunităţi de carieră pentru studenţii şi absolvenţii români cu experienţă internaţională

0

Oportunităţi de carieră pentru studenţii şi absolvenţii români cu experienţă internaţională

 

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) lansează astăzi două proiecte dedicate studenților și absolvenților români cu experiență academică internațională: programul de stagii de practică în instituții publice „SMART Internships” și evenimentul de cariere „Hai Acasă!”. Ambele au ca numitor comun facilitarea interacțiunii tinerilor care studiază sau care au studiat peste hotare cu mediul public și cel privat din România.

Programul „SMART Internhips” constă în punerea la dispoziție a unui număr de douăsprezece stagii de practică neplătite (internship-uri) în cinci instituții publice care iau parte la această primă sesiune a programului: Ministerul Economiei (cu două poziții), Ministerul Educației Naționale (cu două poziții), Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (cu trei poziții), Ministerul Tineretului și Sportului (cu două poziții) și Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (cu trei poziții).

Important. Intership-urile se vor derula în perioada vacanței universitare și vor avea o durată de una până la trei luni, cu posibilitatea prelungirii. Studenții și absolvenții cu experiență academică internațională care doresc să desfășoare astfel de stagii trebuie să completeze un formular online de înscriere și să trimită, prin e-mail, un CV actualizat (în limba engleză sau română) și o scrisoare de motivație (în limba română, de aproximativ 500 de cuvinte, redactată cu diacritice până la data de 30 mai. Anunțarea candidaturilor câștigătoare va avea loc în data de 15 iunie.

Evenimentul de cariere „Hai Acasă!” se va desfășura atât offline (la București, în data de 22 iunie), cât și online (pe platforma interactivă EventLink360: www.eventlink360.ro/ ) și va conecta companiile participante cu studenți și absolvenți de la universități din întreaga lume. Perioada de desfășurare a evenimentului online va fi încadrată în intervalul 8 iunie – 22 iunie 2013Ediția anterioară a evenimentului „Hai Acasă!” s-a bucurat de popularitate printre studenții și absolvenții universităților de top din întreaga lume (http://haiacasa.lsrs.ro/eveniment-de-cariere-2012/studenti-si-alumni/date-si-cifre/)  și a reunit mari companii din mediul de afaceri românesc (lideri de piață pe segmentele proprii de activitate: http://haiacasa.lsrs.ro/eveniment-de-cariere-2012/sponsori-si-companii-participante/).

Important. Studenții și absolvenții cu experiență internațională de studii care doresc să participe la cea de-a doua ediție a evenimentului „Hai Acasă!” se vor înscrie pe platforma interactivă EventLink360, unde își vor încărca CV-ul. În perioada campaniei online, aceștia vor putea vizualiza profilul companiilor partenere și ofertele profesionale puse la dispoziție. La evenimentul offline, participanții vor interacționa personal cu reprezentanții companiilor și vor putea lua parte la sesiuni interactive despre cariere și oportunități profesionale în România.

Proiectele sunt parte integrantă din inițiativa SMART Diaspora (documentul integral poate fi citit aici: http://haiacasa.lsrs.ro/files/SMART_Diaspora.pdf) și servesc la punerea în practică a celui de-al treilea obiectiv strategic al propunerii de politici publice adresate Guvernului României, și anume: Sprijinirea integrării în sectorul public și în mediul privat din România”. În acest an, inițiativele se bucură de sprijinul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Ministerului Educației Naționale, Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerului Tineretului și Sportului, Ministrului delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și turism și Ministrului Delegat pentru Românii de Pretutindeni.

 

Calendarul „SMART Internships” 2013

  1. 30 mai: termenul-limită pentru depunerea candidaturilor
  2. 10 iunie: termenul-limită pentru evaluarea și selecția candidaturilor
  3. 15 iunie: anunțarea candidaturilor selectate

 

Calendarul „Hai Acasă!” 2013

  1. 8 – 22 iunie: campania de interacțiune online
  2. 22 iunie: evenimentul de cariere „Hai Acasă!” offline

 

Atenție! Au început deja înscrierile pentru participarea la cele două evenimente. Află mai multe despre „SMART Internships” și despre „Hai Acasă” accesând pagina: haiacasa.lsrs.ro.  

 Cover Hai Acasa_LSRS

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.