Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Hacking for Humanity: ONG-urile sunt chemate la selecția pentru hackathonul faptelor bune

0

ONG-urile pasionate de fapte bune și de tehnologie sunt chemate să aplice la selecția pentru cea de-a doua ediție a hackathonului Hacking for Humanity Romania 2018 care va avea loc pe 22-24 Iunie. Înscrierile la selecție se fac aici și sunt deschise în perioada 23 Mai – 3 Iunie. Vor fi selectate 3 ONG-uri care vor prezenta o problemă socială pe care doresc să o rezolve cu ajutorul tehnologiei, iar echipele de programatori vor dezvolta soluții pentru aceasta la Hacking for Humanity Romania 2018.

 

Înscrie faptele bune ale organizației tale până pe data de 3 Iunie 2018 și ai putea să le transformi în realitate cu ajutorul tehnologiei. Ce trebuie să faci: descrie una sau două probleme cu impact social, câteva exemple de cazuri și populația afectată. Pe 3 Iunie vei afla dacă organizația ta s-a calificat să meargă mai departe la hackathon.

Hacking for Humanity este un eveniment al inovației sociale care îmbină tehnologia cu faptele bune și care va avea loc pe 22-24 Iunie, organizat de Girls in Tech Romania în parteneriat cu Girls Who Code Romania și Asociația E-Civis. Hackathonul va reuni echipe de programatori, designeri, studenți și profesioniști mentori, cu o expertiză tehnică demonstrată din cadrul companiilor sponsor, care împreună cu echipele ONG-urilor selecționate vor colabora la dezvoltarea unor soluții tehnologice care să rezolve probleme cu un impact social semnificativ.

Ediția de anul trecut s-a bucurat de prezența a 11 ONG-uri și 90 de programatori și designeri. Echipele câștigătoare au dezvoltat soluții pentru Special Olympics RomaniaOPTAR și ActiveWatch. Proiectul OPTAR a fost dezvoltat mai departe și transformat într-o campanie de încurajare a cetățenilor să doneze 10.000 de pași pentru a cerceta traseele pietonale și identifica diverse tipuri de obstacole care limitează sau blochează accesul pe trotuare sau pe aleile pietonale.

Ne bucurăm să vedem că proiecte născute la Hacking for Humanity 2017 au prins aripi și continuă să facă fapte bune care, la final, ne afectează pe noi toți, direct sau indirect. Înscrie-ți faptele bune la Hacking for Humanity 2018 până pe 3 iunie și vino să le transformăm în realitate.

Girls in Tech – este o organizație non-profit fondată în 2007 de Adriana Gascoigne în San Francisco. Misiunea acesteia este acela de a încuraja femeile pasionate de tehnologie să-și orienteze cariera către domeniile STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Cu peste 50.000 de susținătoare din toată lumea și 60 de capitole, Girls in Tech sprijină interesul femeilor în tehnologie și startup-uri. Capitolul românesc este condus de Monica Muntean din octombrie 2014.

Girls Who Code – Romania – este o comunitate înființată în februarie 2015 de Monica Muntean. Misiunea noastră este aceea de a atenua disparitatea de gen existentă în industria IT prin creșterea numărului de fete și femei care își vor orienta sau schimba cariera către domeniul programării. Ne îndeplinim misiunea prin organizarea de workshop-uri practice de programare pentru începătoare și avansate, conferințe și hackatoane.

E-Civis – este o organizație non-profit înființată de Ana-Maria Stancu. Misiunea acesteia este de a promova valorile democratice la nivel național și internațional. E-Civis are în vedere informarea cu privire la valorile democratice și stimularea actorilor sociali, de a le promova și pune în practică la nivel național și internațional.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.