Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Habitat for Humanity România sărbătoreşte 5 ani de Big Build

0

Însumat, în cinci ani de Big Build, Habitat for Humanity România a ajutat 36 de familii cu locuinţe noi, simple, decent, şi a ajutat o comunitate să se dezvolte, cu efoturile depuse de peste 2.062 de voluntari.

2009 – Beiuş, judeţul Bihor – 10 familii, 306 voluntari

2010 – Beiuş, judeţul Bihor – 12 familii, 150 de voluntari

2011 – Bălţeşti, judeţul Prahova – 10 familii, 500 de voluntari

2012 – Preajba, judeţul Dolj – 8 familii, Oradea, judeţul Bihor – 6 familii, 800 de voluntari

2013 – Vizureşti, judeţul Dâmboviţa – un centru comunitar, grupurile sanitare pentru şcoală, dispensar reabilitat, 306 de voluntari.

„În fiecare an Habitat for Humanity România și-a propus ca evenimentul Big Build să sprijine oamenii care au cea mai mare nevoie de ajutor: orfani și familii formate de orfani, persoane vârstnice abandonate, mame singure și copiii acestora, familii care trăiau în sărăcie extremă. Astăzi, împreună cu voluntarii din Vizurești, cu cei sosiți din toată România și cei veniți din Irlanda de Nord dăruim comunității din Vizurești un centru comunitar, o clădire nouă atașată școlii și un dispensar complet reabilitat. Toate acestea sunt construite cu bani și materiale obținute din donații de la Fundația Saint-Gobain Initiatives și companiile Lindab și Lafarge. Deși aceste construcții reprezintă rezultatul tangibil al muncii noastre, credem că mult mai important este faptul că acestea constituie infrastructura de bază pentru educația, sănătatea și dezvoltarea celor peste 300 de copii din Vizurești”, spune Zamfir Todor, Manager Programe Habitat for Humanity România.

 

 

 

Fundaţia Saint-Gobain Initiatives a  contribuit cu o sponsorizare în valoare de 35.000 de Euro şi cu materiale de construcţie: Fundaţia Saint-Gobain Initiatives este mândră să sprijine acest proiect care le va oferi locuitorilor din Vizureşti o viaţă mai bună. Salutăm implicarea coordonatorilor de proiect din partea Saint-Gobain, a experţilor noştri care au ales materialele de construcţii şi a tuturor participanţilor la lucrările de construcţii, afirmă Dominique Elineau, Director de Dezvoltare Responsabilă pentru Grupul Saint-Gobain.

Contribuţia Lindab a constat în donaţia acoperişurilor pentru centrul comunitar şi pentru grupurile santitare şi trimiterea unei echipe de 5 specialişti care au lucrat alături de voluntari şi de echipa Habitat timp de 3 zile.

Ca în fiecare an, Lafarge a avut un aport important la buna derulare a proiectului, aducând o echipă de 70 de voluntari.

Încă de la început, 90 de persoane din comunitatea Vizureşti s-a alăturat Habitat for Humanity România lucrând voluntar peste 1.350 de ore pentru a-şi îmbunătăţi viaţa în comunitate.

Big Build 13 este un eveniment de construcţie accelerată, aflat la cea de-a cincea ediţie, care marchează Ziua Mondială a Locuirii. În acest fel, Habitat for Humanity România atrage atenţia asupra locuirii precare şi a lipsei de adăpost din ţara noastră, construind în ritm accelerat locuinţe pentru persoane vulnerabile economic şi social, cu implicarea voluntarilor, a mediului de afaceri şi a autorităţilor publice.

Partenerii proiectului Big Build 13 sunt: Primăria şi Consiliul Local Ciocăneşti, Fundaţia Pact, Asociaţia de Dezvoltare Comunitară Ciocăneşti Dâmboviţa, A.P.E.A.L, finanţatorul principal este Fundaţia Saint-Gobain Initiatives, iar susţinători sunt: Habitat for Humanity Irlanda de Nord, Habitat for Humanity Salem County, Habitat for Humanity York County, Kathleen Bader, Lindab, Lafarge, Art Fusion, Scolaro, CONTR-ALL END, Good Sign şi Barbarossa Samba Group. Partenerii media sunt: Agenda Construcţiilor, Avantaje, Bucarest Hebdo, Cariereonline.ro, Casa Construct, Casa de Vacanţă, CSRmedia.ro, Cărticica Practică, Digi24, Domus Util, Ideal Decor, Ioana, Incomod-media.ro, Practic, Practic Sănătate, Radio Minisat, Romaniapozitiva.ro, Zeppelin, Zu.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea precară a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg Globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.