Habitat for Humanity Romania lanseaza programul AmeriCan-Do Build

0

Habitat for Humanity Romania lanseaza programul „AmeriCan-Do Build”, prin care doreste sa celebreze spiritul „can-do” (se poate) si parteneriatul de 17 ani dintre Habitat for Humanity si suporterii de sorginte americana, ce au contribuit la toate proiectele Habitat in Romania.

Organizatia Habitat for Humanity Romania considera ca americanii au avut inspiratia, iar romanii au pus-o in practica. In 1996, un grup de romani si americani au muncit impreuna sa puna bazele primei filiale Habitat for Humanity la Beius, Romania. Din acel moment, Habitat for Humanity Romania s-a dezvoltat in intreaga tara si acum are filiale active in sapte comunitati locale – Beius, Cluj, Comanesti, Craiova, Pitesti, Ploiesti si Radauti. Sprijinul continuu dat de partenerii, voluntarii si donatorii americani de-a lungul anilor a dus la construirea a peste 500 de case noi pentru familiile cu venituri modeste, pe care Habitat le-a ajutat in ultimii 17 ani.

Habitat for Humanity Romania vrea sa arate ca in fiecare persoana – roman sau american, bogat sau sarac – salasuieste spiritul american „se poate”Fiecare proiect al Habitat for Humanity Romania inseamna nu doar construirea unei singure case, repararea unei singure scoli sau ajutorarea unei singure familii. Este o demnostratie a spiritului american prin care comunitatile se mobilizeaza pentru a-i ajuta pe cei saraci sa se ajute ei insisi, nu pentru a le da de pomana, si ofera familiilor demnitatea de a munci ca sa iasa din starea de saracie in care se afla. Familiilor partenere li se dau uneltele necesare si increderea de care au nevoie pentru a-si imbunatati viata. Peste 4.000 de familii si-au schimbat viata cu ajutorul Habitat Romania demonstrand ca spiritul „se poate” se regaseste peste tot in lume.

Spiritul „se poate” sta la baza Habitat for Humanity Romania – acum este nevoie de ajutorul tuturor pentru a construi. Peste 150 de voluntari din America si peste 2.500 din intreaga lume isi arata in fiecare an spiritul „se poate” in Romania participand la construirea de locuinte impreuna cu familiile partenere. Habitat for Humanity Romania demonstreaza ca fiecare pereche de maini – indiferent de varsta, sex sau pasaportul pe care il poseda – face diferenta pe santierele Habitat.

„Este o experienta de neuitat participarea ca voluntar in cadrul unei echipe de voluntari pe santierele Habitat, intrucat esti martorul schimbarii pe care o faci si pentru ca ajungi sa cunosti familiile pe care le ajuti. Nu exista o alta cale mai buna de a descoperi Romania decat sa faci parte dintr-o astfel de echipa. Adu-ti contributia acum. Spune urmatoarei generatii de romani despre spiritul „se poate”. Putem face mai mult impreuna!”, spune Elena Serban, Manager General al Habitat for Humanity Romania.

 

Una din cinci familii de romani locuieste in case suprapopulate sau necorespunzatoare. Aproape jumatate din gospodariile din mediul rural nu au baie inauntru. Acestea sunt cifre statistice pe care te astepti sa descrie o tara din lumea a treia si nu intr-o tara europeana. Habitat for Humanity poate imbunatati lucrurile, insa nu poate face acest lucru singura. Fiecare ban donat se adauga resurselor locale si contribuie la construirea mai multor locuinte, la ajutorarea mai multor familii si la a convinge tot mai multi oameni ca, impreuna, putem face mai multe.

In programul „AmeriCan-Do Build” sunt deja incluse doua proiecte importante pentru Habitat for Humanity Romania: Casa Mihail din judetul Giurgiu – centru pilot de incluziune sociala pentru persoanele cu dizabilitati mintale si Complexul Vizuresti din Dambovita, unde vor fi renovate o scoala, o gradinita, un dispensar si se va construi o casa de cultura pentru comunitatea locala, la Vizuresti va fi urmatorul eveniment de constructie accelerata al Habitat – Big Build 2013, in octombrie.

Acest program se desfasoara cu suportul deosebit al AmCham – Camera de Comet Romano-Americana – si al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

 AmeriCan-Do build, 26 iul (1), voluntarii BGS

Despre Habitat for Humanity Romania

Habitat for Humanity Romania este o organizatie non-profit, a carei misiune este sa elimine lipsa de adapost si locuirea precara a persoanelor din intreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 600.000 de locuinte pentru 3 milioane de persoane din 80 de tari de pe intreg globul. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfasurate in tara, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Arges, Bacau, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova si Suceava.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează