Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Habitat for Humanity Cluj va construi 15 case pentru a aniversa 15 ani de activitate

0

Asociația Habitat for Humanity Cluj va construi în următorul an 15 locuințe pentru familii cu  venituri mici. Viitorul șantier din comuna Jucu a fost inaugurat astăzi, 13 mai, ziua în care organizația împlinește 15 ani de muncă în favoarea familiilor care au nevoie urgentă de o locuință decentă.

HFH Cluj si parteneri, sapand prima fundatie a comunitatii HFH din Jucu

Evenimentul a avut loc în prezenţa autorităţilor locale din Jucu şi a partenerilor Habitat for Humanity Cluj.

„Timp de 15 ani, Habitat for Humanity Cluj a demonstrat că metoda noastră de a aduce împreună familii aflate în nevoie, voluntari locali și internaționali și resurse din comunitate funcționează și este o soluție pentru eliminarea locuirii sărăcăcioase. Clujul este o comunitate cu multe resurse, dar în același timp avem încă lângă noi numeroase familii în Cluj care nu dispun de condiții decente de trai. Aproape un sfert din locuințele din Cluj nu dispun de o baie în casă. Mai mult de o treime din locuințe nu au niciun fel de încălzire centrală sau termoficare adecvată. Vrem să asistăm cât mai multe din aceste familii, pornind de la credința noastră că orice familie are dreptul la o locuință decentă și sănătoasă”, explică Andrei Aroneț, președintele asociației Habitat for Humanity Cluj.

În ultimii 15 ani, asociația non-profit a construit 82 de case, a renovat 55 și a  reabilitat peste 370 de locuințe. Noile construcții din comuna Jucu vor respecta aceleași principii de bază după care Habitat for Humanity lucrează în întreaga lume: vor fi simple, decente și accesibile.

Locuințele se adresează mai multor categorii de familii, în funcție de spațiul util de care dispun: de la doi membri (cuplu tânăr sau familie monoparentală) pentru garsoniere de 37 mp,  la trei membri pentru apartamente de 50 mp, respectiv la familii de 4-5 membri, pentru case de 66 mp.

Familiile care trăiesc în condiții improprii, cum ar fi spații neadecvat izolate, cu igrasie pe pereți, sau fără utilități în casă, pot aplica în continuare la programul de construcție Habitat for Humanity Cluj, pentru a beneficia de una din locuințele din Jucu.

„De la începutul proiectului de la Jucu, eram hotărâți să diversificăm locuințele pe care le construim, pentru a ne putea adresa cât mai multor familii aflate în nevoie. Suntem recunoscători comunității din Jucu pentru deschiderea cu care ne-au primit și pentru toată susținerea pe care am primit-o din partea autorităților locale. Acest proiect are potențialul de a mobiliza un număr record de voluntari și resurse din comunitate. Aștept cu nerăbdare să descopăr în câte feluri se vor implica partenerii și susținătorii noștri pentru a împlini visul a 15 familii de a avea un loc pe care să-l numească acasă.”, declară Ionuț Sâmpetrean, directorul executiv Habitat for Humanity Cluj.

Construcția noii comunități Habitat for Humanity Cluj din Jucu este posibilă cu implicarea voluntarilor locali și internaționali și a susținerii partenerilor locali: Ecolor, SDL Foundation, Transylvania College, Cora și Dennver.

 

Despre Habitat for Humanity Cluj

Habitat for Humanity Cluj este afiliată la Habitat for Humanity România, una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Prin cele șapte filiale ale sale din Beiuș, Cluj, Rădăuți, Comănești, Pitești, Cumpăna și Craiova a ajutat peste 16.000 de persoane să aibă un loc decent în care să trăiască, prin construcții de case și reabilitări, și alte 20.000 prin programele de prevenție și răspuns la dezastre. La nivel internațional, Habitat for Humanity a construit și reabilitat peste 800.000 de locuințe pentru 4 milioane de persoane din 80 de țări de pe întreg Globul.

La nivel local, în cei 15 ani de activitate, Habitat for Humanity Cluj a asistat 565 de familii, respectiv 1.131 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 82 de locuințe în 6 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 360 de locuințe. Mai mult, peste 4.000 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat for Humanity Cluj.

 

www.habitatcluj.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.