Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gulaș filantropic la Timișoara: Reciproc Café propune timișorenilor o nouă modalitate de a se implica în susținerea unor cauze sociale

0

Reciproc Café propune timișorenilor o nouă modalitate de a se implica în susținerea unor cauze sociale

GULAȘ FILATROPIC

Începând cu luna aprilie a.c., Reciproc Café va găzdui lunar organizarea unor cine filantropice. Banii colectați cu aceaste ocazii vor fi direcționați spre susținerea unor cauze sociale sau proiecte comunitare. Inițiatoarea acestei acțiuni este Monica Kovats, care va găti în mod voluntar pentru timișoreni în următoarele luni.

13006745_1002765363104811_7826632714924546071_n

„ Acest eveniment s-a născut din dorința de a sprijini persoanele care traversează o perioadă critică din viața lor și din încrederea că fiecare dintre noi, dăruind, poate deveni un sprijin pentru celălalt’’, Monica Kovats.

După mai mulți ani petrecuți în diverse țări din Europa de Vest, unde a studiat, a lucrat și s-a inspirat din spiritul civic al acelor culturi, Monica Kovats trăiește acum în Timișoara și este implicată în proiecte culturale variate.

Prima ediție a acestui proiect se va organiza vineri, 22 aprilie 2016, începând cu ora 20.00 la Reciproc Café, strada Mărășești, nr 14. Timișorenii sunt invitați la o porție de gulaș asezonat cu salată de murăturii. Evenimentul se adresează unui număr de 30 de persoane, participarea se realizează pe bază de rezervare la rezervari@asociatiaecosens.ro. Donația recomandată pentru eveniment este de 25 lei/ persoană.

Banii colectați în această seară vor fi direcționați către asociația Ador Copiii, care dezvoltă servicii suport pentru copiii abandonați (www.AdorCopiii.ro). În deschiderea evenimentului va participa d-na Simona Czudar, președinte Asociația Ador Copiii, care va prezenta mai multe informații despre activitatea organizației și principalele proiecte derulate.

“Ne bucurăm că Monica a decis să dezvoltăm împreună această acțiune filantropică. În general, persoanele care aleg să vină la Reciproc sunt interesate de modele alternative de dezvoltare și doresc să fie conectați la comunitatea din care fac parte. Evenimentul de care vorbim este o modalitate concretă de a le facilita cunoașterea unor demersuri locale pe care le putem susține. Pe viitor, clienții Reciproc se pot implica inclusiv în propunerea unor demersuri locale pe care să le susținem împreună”, Sergiu Florean, manager Reciproc Café.

Reciproc Café este o întreprindere socială dezvoltată de asociațiea ECOSENS, care urmărește promovarea consumului responsabil și dezvoltarea unor locuri de muncă pentru persoane marginalizate social. Reciproc Café propune clienților o gamă de produse de înaltă calitate, care provin din economia socială, economia solidară și agricultura organică. Totodată, organizația este implicată în organizarea unor evenimente cu caracter social și educativ, în vederea susținerii unei culturi colaborative.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.