Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Grupul Rompetrol anunta castigatorii programului “Impreuna pentru Fiecare” 2010

0

Grupul Rompetrol a finalizat selecţia a 20 de proiecte din cadrul programului de responsabilitate socială „Împreună pentru fiecare”, urmând ca implementarea acestora să se desfăşoare până la sfârşitul anului 2010. Bugetul alocat pentru implementarea proiectelor este de 300,000 USD.

Programul Împreună pentru Fiecare deşi are doar 2 ani de existenţă, a înregistrat un succes deosebit. Faţă de 89 de aplicaţii primite anul trecut, anul acesta am avut 509 solicitări din sectoarele sănătate şi mediu. Departajarea acestora a fost dificilă deoarece toate aplicaţiile pornesc de la nevoi reale ale comunităţilor locale. Ceeea ce a facut diferenţa a fost demonstrarea capacităţii de antreprenoriat social din partea aplicanţilor, cât şi a capacităţii de catalizare a tuturor membrilor comunităţii care sunt atât implementatori cât şi beneficiari ai proiectelor”, declară Oana Năstase, Director Comunicare şi Afaceri Corporative al Grupului Rompetrol.

Programul „Împreună pentru fiecare” a oferit ONG-urilor, autorităţilor locale şi persoanelor cu atitudine civică şi spirit antreprenorial posibilitatea de a înscrie în perioada 09 aprilie – 13 iunie 2010 proiecte pentru dezvoltarea comunităţilor din care fac parte. Astfel, au fost înscrise şi jurizate 509 proiecte (323 sănătate şi 188 mediu), iar 13 proiecte din domeniul sănătăţii şi 7 din domeniul protecţiei mediului au fost selectate pentru implementare.

Activităţile propuse pentru proiectele din sfera sănatate sunt: reabilitarea şi dotarea unităţilor care asigură servicii medicale şi activităţi de sănătate publică auxiliare în mediul rural sau urban, iar în cazul proiectelor de protecţie a mediului: conservarea şi menţinerea/ îmbunătăţirea condiţiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activităţi (amplasarea de panouri solare, construcţia de staţii de epurare ecologice, amenajări spaţii verzi etc.).

Proiectele câştigătoare sunt localizate în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Mureş, Sălaj, Sibiu şi municipiul Bucureşti. Acestea pot fi vizualizate la adresa http://www.impreunapentrufiecare.ro/blog/ .

Grupul Rompetrol continuă şi în 2010 să se implice activ în susţinerea sectoarelor vulnerabile ale societăţii prin proiecte din domeniile sănătate, protecţia mediului, educaţie. Dintre acestea amintim parteneriatul cu Fundaţia pentru SMURD, prin care Rompetrol asigură în 2010 o cantitate lunară de 30 t combustibil Jet A1 cantitate estimată pentru operarea celor două elicoptere SMURD din Bucureşti şi Târgu Mureş, (valoarea totală a sprijinului fiind de 240,000 USD), susţinerea Galei Societăţii Civile 2010 (unde Rompetrol a fost a fost partener şi sponsor principal şi la ediţia a VIII-a), colaborarea cu Asociaţia Ovidiu Rom (ce pledează pentru programe şi materiale şcolare, uniforme, prânzuri calde gratuite pentru copiii proveniţi din familii cu venituri scăzute, aplicarea legislaţiei în domeniul educaţiei şi drepturile copilului etc.).

Despre Grupul Rompetrol:

Grupul Rompetrol este o companie petrolieră multinaţională, cu sediul în Amsterdam, Olanda, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în Franţa, România, Spania şi Europa de Sud-Est. Principalele activităţi ale Grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, dar şi în operaţiuni adiţionale – explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.
Cu operaţiuni în 12 ţări, Grupul intenţionează să devină unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie primă şi produse la standarde europene, în acord cu nevoile consumatorilor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.